Producătorii „James Bond” caută un agent 007 care să se implice în franciză minimum 10 – 12 ani

Producătorii James Bond caută un agent 007 care să se implice în franciză minimum 10 - 12 ani
Publicat: 22/09/2022, 10:51

Următorul James Bond va fi în slujba Majestății Sale “Regele” timp de cel puțin un deceniu, spun producătorii francizei, care se află încă în etapele inițiale de selecție.

Rolul James Bond este unul dintre cele mai râvnite la Hollywood, dar producătorii francizei, Barbara Broccoli și Michael G. Wilson, nu oferă prea multe indicii privind succesorul lui Daniel Craig în franciza cinematografică ce va marca 60 de ani în octombrie. 

Încă este devreme, spun producătorii, care au menționat, însă, că actorul ales va trebui să se implice măcar 10-12 ani. “Nu toată lumea vrea să facă asta. A fost destul de greu să-l fac pe (Daniel Craig să o facă, n.r.)”, a declarat Broccoli pentru Variety. Wilson a completat: “Și atunci avea 30 de ani!”.

Cei doi se ocupă de franciza creată de tatăl lor, Albert R. „Cubby” Broccoli, din 1995, când au lansat „Golden Eye”, cu Pierce Brosnan. Au lucrat cu starul pentru alte trei filme – „Tomorrow Never Dies” (1997), „The World Is Not Enough” (1999) și „Die Another Day” (2002), înainte de a-l angaja pe Daniel Craig pentru „Casino Royale”. ” (2006).

Duoul a format o legătură puternică cu Craig și împreună au dezvoltat personajul pe parcursul a alte patru filme, „Quantum of Solace” (2008), „Skyfall” (2012), „Spectre” (2015) și „No Time to Die” (2021), înainte ca actorul britanic să se retragă. 

În afară de Brosnan și Craig, doar alți cinci actori au mai jucat rolul James Bond, de la primul film, „Dr. No”, din 1962, până în prezent: Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore și Timothy Dalton. 

Broccoli: Franciza “James Bond” evoluează într-un ritm rapid

Producătoarea a vorbit despre evoluția francizei și a personajului de-a lungul anilor. De exemplu, umanizarea spionului, odinioară prezentat ca mare amator de femei, dar și rolurile feminine mai consistente. „Este o evoluție”, spune ea. „Bond evoluează la fel cum evoluează bărbații. Nu știu cine evoluează într-un ritm mai rapid”. 

Craig, adaugă ea, „l-a deschis pe Bond din punct de vedere emoțional”, aducând publicul în viața interioară a personajului. „Filmele de pe parcursul mandatului său au fost primele în care am conectat cu adevărat arcul emoțional”.

În ceea ce privește viitorul personajului, producătoarea a menținut suspansul. “Există anumite elemente imuabile” în această saga de spionaj, a subliniat ea. „Personajul principal James Bond este cel mai important element al filmelor și credem că este incoruptibil, în slujba reginei, iar acum a regelui și a țării”.

CITEȘTE ȘI: Tom Hardy, noul James Bond?! Presa britanică susține că actorul a trecut deja probele, iar casele de pariuri îl dau ca favorit pentru rol

O mașină Aston Martin DB5, din filmele cu James Bond, vândută pentru 6,4 milioane de dolari

JAMES BOND suferă de alcoolism CRONIC și are nevoie de ajutor specializat

Foto: Profimedia Images