Descoperă povestea din spatele celor mai îndrăgite parfumuri

Descoperă povestea din spatele celor mai îndrăgite parfumuri
Descoperă povestea din spatele celor mai îndrăgite parfumuri / Sursa foto: Freepik
Publicat: 16/08/2023, 06:40
Actualizat: 16/08/2023, 12:28

Parfumurile au puterea de a evoca emoții, de a îmbunătăți starea de spirit și de a lăsa o impresie de neșters. Parfumeria este un domeniu captivant, în care aromele sunt create cu atenție, fiecare produs având în spate o poveste unică.

De la clasice atemporale la capodopere moderne, descoperă în cele ce urmează poveștile captivante din spatele a cinci dintre cele mai cunoscute parfumuri.

Aqua di Parma Colonia

Povestea Aqua di Parma Colonia a început în 1916, când produsul a fost creat într-o mică parfumerie din Parma, Italia. Considerat unul dintre acele parfumuri dama clasice, a fost conceput inițial pentru a capta esența rafinamentului și a luxului. Cu notele sale de vârf de citrice, lavandă și verbină și cele de bază calde, de paciuli, o compoziție cu totul diferită de multe dintre parfumurile epocii, mai grele, Aqua di Parma Colonia a devenit un simbol al eleganței italiene și al subtilității. A fost preferatul unor staruri ale anilor ‘30 – ‘50, de la Cary Grant la Audrey Hepburn, și a rămas neschimbat până în prezent.

Chanel no. 5

Nicio listă a parfumurilor emblematice din istorie nu poate să fie completă fără Chanel no. 5. Conceput de însăși Coco Chanel în 1921, cu ajutorul “nasului” Ernst Beaux, a revoluționat lumea parfumeriei introducând un amestec de aldehide – substanțe chimice care modifică sau îmbunătățesc alte arome – florale care nu aveau precedent la acea vreme. Numele parfumului vine de la faptul că la baza lui stă combinația de arome din a cincea fiolă pe care Beaux i-a prezentat-o lui Coco Chanel. Compoziția sa abstractă și complexă a fost o reflectare a viziunii designerului despre feminitatea modernă, parfumul devenind un simbol al eleganței atemporale.

Amouage Imitation Woman

Amouage este unul dintre acele branduri de parfumuri de nisa care oferă produse din ingrediente naturale, cu arome de calitate, dar care sunt și accesibile. Cunoscut pentru creațiile sale opulente, Amouage a lansat Imitation Woman în 2018. Acest parfum aduce un omagiu erei glamour și extravaganței, fiind inspirat de stilul de viață boem al anilor 1970. Creat de Christopher Chong, care a migrat de la Hong Kong la New York în anii 1970, parfumul include arome retro contrastante, amintind de strălucirea cluburilor de noapte exclusiviste în contradicție cu viața modestă de zi cu zi de pe străzile metropolei americane din acea epocă: aldehide, coacăze și flori. Cu acordurile sale bogate florale și orientale, Imitation Woman captează esența luxului.

Miss Dior Christian Dior

În 1947, imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, Christian Dior și-a introdus revoluționarul “New Look” în modă. După o perioadă de ținute austere, utilitare, menite să elibereze femeile de moda corsetului, acesta aborda imaginea unei feminități radicale, cu jachete strâmte, umeri marcați, talii subțiri și fuste cu tăietură în A. Odată cu noul trend, a apărut și parfumul romantic Miss Dior. Acesta este un omagiu adus surorii sale Catherine, de care a fost foarte apropiat. În 1944, Catherine, care făcea parte din Rezistența franceză, a fost capturată și deportată într-un lagăr nazist. În 1945, aceasta a scăpat și a revenit la Paris, unde s-a reunit cu fratele ei. Parfumul Miss Dior a reprezentat spiritul optimismului postbelic și al feminității. Era un amestec de note florale, precum gardenia, bargamota, garoafele, crinii, iasomia, lăcrămioarele, trandafirii, narcisele, dar și chiparosul, care a surprins esența romantismului și a devenit un simbol al moștenirii haute couture a casei Dior.

Opium Yves Saint Laurent

Opium, lansat în 1977, este un parfum care a îndrăznit să depășească limitele. Creat de parfumierul Jean-Louis Sieuzac, această capodoperă orientală a fost o îndepărtare îndrăzneață de la parfumurile convenționale ale vremii sale. Amestecul îmbătător de mirodenii, flori și note bogate de bază al acestui parfum a provocat normele societății și a invitat purtătorii să-și îmbrățișeze latura senzuală.

Parfumeria este un domeniu în care arta, creativitatea și emoțiile converg, rezultând arome care spun povești captivante. Aceste produse emblematice continuă să încânte și să inspire, invitând la o călătorie parfumată care depășește timpul și spațiul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Simona Halep a primit un nou verdict. Diferența e enormă față de ce se știa:...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii