GÂNDUL LIVE. Cum a dat interviu Dragnea, fără aprobare. Sorin Dumitrașcu, sindicalist ANP: „Cei implicați s-au folosit de o facilitate oferită deținuților pe timpul perioadei de criză și de alertă”

Publicat: 26/06/2020, 12:20
Actualizat: 26/06/2020, 17:53

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, a explicat, la Gândul Live, modul în care Liviu Dragnea a reușit să dea un interviu din Penitenciarul Rahova, deși ANP nu dăduse o aprobare în acest sens.

„Procedura a fost relativ simplă, iar cei implicați s-au folosit de o facilitate oferită deținuților pe timpul perioadei de criză și de alertă, în sensul că, în schimbul faptului că li s-a restrâns o serie de drepturi, pachet fizic și așa mai daparte, au primit această posibilitatea de a avea mai multe convorbiri online. Practic, deținutul în cauză Dragnea a avut o convorbire online, care s-a transformat în interviu, deși pentru interviu, pentru motive evidente, sunt reguli speciale și acestea trebuie aprobate de administrața locului de deținere și trebuie asigurate anumite condiții pentru ca acest interviu să se întâmple”, a explicat Sorin Dumitrașcu.

O situație „ieșită din comun”

Deținutul poate sta la calculator, conectat online, atât timp cât are aprobare în acest sens. „Regulamentul, în perioada asta de criză, este cumva schimbat. În sensul că, dacă există situații care necesită o perioadă mai lungă de timp, atunci se aprobă o perioadă mai lungă de timp, dar eu nu știu să fi fost o astfel de discuție online cu o durată mai mare de două ore. E ceva ieșit din comun și trebuie lămurit ce s-a întâmplat în această situație”, a explicat Sorin Dumitrașcu.

Dacă Liviu Dragnea va fi găsit vinovat de încălcarea regulamentului, „atunci cu siguranță că va primi o sancțiune disciplinară”, spune Dumitrașcu.

„În contextul ăsta nu trebuie să uităm că nu e prima dată când deținutul Liviu Dragnea forțează regulamentele. Să nu uităm că a primit o învoire, nu demult, deși, potrivit legii, cei care sunt în curs de urmărire în alte dosare nu au voie, atunci s-a contatat că penitenciarul nu știa, deși toată lumea știe că mai are și alte dosare, oficial nu știa că mai e implicat în alt dosar”, a amintit Sorin Dumitrașcu.

„Trebuie făcute verificările necesare, pentru că, iară, deținutul Dragnea continuă să încerce să încalce regulile penitenciarului, așa cum judecătorii au constatat că le-a încălcat pe cele prevăzute de legislația penală și de-aia a ajuns în detenție”, a completat Dumitrașcu.

„Ultima dată când s-a întâmplat ceva cu deținutul Dragnea, a fost schimbat directorul general, adică măsuri s-au luat. Să vedem ce se întâmplă acum, că, dacă procedura nu a fost respectată, trebuie văzut cine e în cultpă, evident, pentru că nu trebuie destituit directorul, indiferent ce se întâmplă, dar daca e culpa la director,a tunci evident trebuie luate măsuri”, a explicat Sorin Dumitrașcu.

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a acordat primul interviu din spatele gratiilor, pentru Realitatea Plus, difuzat joi, la mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Oficial, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis de joi că nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. În tot acest context, ANP cere penitenciarului Rahova documentul în baza căruia Dragnea a primit dreptul să comunice online cu Anca Alexandrescu.

Fostul șef al PSD a fost adus sub escortă, vineri dimineață, la DNA pentru a fi audiat în dosarul „Tel Drum”. GÂNDUL.RO are imagini în premieră cu celebrul politician, care acum execută în penitenciarul Rahova o pedeapsă cu închisoarea.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată