GÂNDUL LIVE. Cum a dat interviu Dragnea, fără aprobare. Sorin Dumitrașcu, sindicalist ANP: „Cei implicați s-au folosit de o facilitate oferită deținuților pe timpul perioadei de criză și de alertă”

Redactor:
Madalina Prundea

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, a explicat, la Gândul Live, modul în care Liviu Dragnea a reușit să dea un interviu din Penitenciarul Rahova, deși ANP nu dăduse o aprobare în acest sens.

„Procedura a fost relativ simplă, iar cei implicați s-au folosit de o facilitate oferită deținuților pe timpul perioadei de criză și de alertă, în sensul că, în schimbul faptului că li s-a restrâns o serie de drepturi, pachet fizic și așa mai daparte, au primit această posibilitatea de a avea mai multe convorbiri online. Practic, deținutul în cauză Dragnea a avut o convorbire online, care s-a transformat în interviu, deși pentru interviu, pentru motive evidente, sunt reguli speciale și acestea trebuie aprobate de administrața locului de deținere și trebuie asigurate anumite condiții pentru ca acest interviu să se întâmple”, a explicat Sorin Dumitrașcu.

O situație „ieșită din comun”

Deținutul poate sta la calculator, conectat online, atât timp cât are aprobare în acest sens. „Regulamentul, în perioada asta de criză, este cumva schimbat. În sensul că, dacă există situații care necesită o perioadă mai lungă de timp, atunci se aprobă o perioadă mai lungă de timp, dar eu nu știu să fi fost o astfel de discuție online cu o durată mai mare de două ore. E ceva ieșit din comun și trebuie lămurit ce s-a întâmplat în această situație”, a explicat Sorin Dumitrașcu.

Dacă Liviu Dragnea va fi găsit vinovat de încălcarea regulamentului, „atunci cu siguranță că va primi o sancțiune disciplinară”, spune Dumitrașcu.

„În contextul ăsta nu trebuie să uităm că nu e prima dată când deținutul Liviu Dragnea forțează regulamentele. Să nu uităm că a primit o învoire, nu demult, deși, potrivit legii, cei care sunt în curs de urmărire în alte dosare nu au voie, atunci s-a contatat că penitenciarul nu știa, deși toată lumea știe că mai are și alte dosare, oficial nu știa că mai e implicat în alt dosar”, a amintit Sorin Dumitrașcu.

„Trebuie făcute verificările necesare, pentru că, iară, deținutul Dragnea continuă să încerce să încalce regulile penitenciarului, așa cum judecătorii au constatat că le-a încălcat pe cele prevăzute de legislația penală și de-aia a ajuns în detenție”, a completat Dumitrașcu.

„Ultima dată când s-a întâmplat ceva cu deținutul Dragnea, a fost schimbat directorul general, adică măsuri s-au luat. Să vedem ce se întâmplă acum, că, dacă procedura nu a fost respectată, trebuie văzut cine e în cultpă, evident, pentru că nu trebuie destituit directorul, indiferent ce se întâmplă, dar daca e culpa la director,a tunci evident trebuie luate măsuri”, a explicat Sorin Dumitrașcu.

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a acordat primul interviu din spatele gratiilor, pentru Realitatea Plus, difuzat joi, la mai bine de un an după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Oficial, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis de joi că nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. În tot acest context, ANP cere penitenciarului Rahova documentul în baza căruia Dragnea a primit dreptul să comunice online cu Anca Alexandrescu.

Fostul șef al PSD a fost adus sub escortă, vineri dimineață, la DNA pentru a fi audiat în dosarul „Tel Drum”. GÂNDUL.RO are imagini în premieră cu celebrul politician, care acum execută în penitenciarul Rahova o pedeapsă cu închisoarea.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide