Premieră în lume! Coronavirus viu găsit pe ambalajul alimentelor congelate în China

Redactor:
Florentina Dinu
Premieră în lume! Coronavirus viu găsit pe ambalajul alimentelor congelate în China
Premieră în lume! Coronavirus viu găsit pe ambalajul alimentelor congelate în China. Foto: Forbes

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a declarat sâmbătă că a detectat și izolat coronavirusul viu  într-un eșantion pozitiv din ambalajul exterior al codului congelat importat, când CDC urmărea un nou focar la scară mică la Qingdao, Provincia Shandong din China de Est.

Expunerea la ambalajul contaminat cu virus poate duce la infecție

A fost pentru prima dată în lume când noul coronavirus viu a fost izolat de ambalajul exterior al alimentelor din lanțul rece, arătând că expunerea la ambalajul contaminat cu virus poate duce la infecție, a anunțat CDC pe site-ul său oficial, potrivit Forbes si Global News.

A fost prima dată când s-a confirmat că, în condiții speciale de transport al lanțului de frig în afara laboratorului, coronavirusul poate supraviețui pe ambalaj pentru o lungă perioadă de timp, semnalând că virusul poate fi importat cu purtătorul de alimente din lanțul rece pentru mult timp. distanțele transfrontaliere, a spus anunțul.

În astfel de condiții speciale, virusul viu ar putea infecta persoanele care nu sunt protejate în mod eficient, inclusiv lucrătorii din sectorul lanțului rece, ceea ce a sugerat că, în timp ce previne importurile de cazuri infectate din străinătate, China ar trebui să acorde atenție și riscului de virus importat din articolele din lanțul rece, a spus CDC.

Riscul contaminării cu coronavirus în alimentele cu lanțuri frigorifice din China este scăzut

CDC a spus că riscul contaminării cu coronavirus în alimentele cu lanțuri frigorifice din China este scăzut, citând rezultatele testelor de acid nucleic din sectorul lanțului de frig.

Începând cu 15 septembrie, 24 de provincii și regiuni din țară au raportat 2,98 milioane de rezultate ale testelor, inclusiv 670.000 de produse alimentare din lanțul rece și probe de ambalare, 1,24 milioane de probe de la lucrători afiliați și 1,07 milioane de probe de mediu, cu doar 22 de probe din produse alimentare ambalajul său este pozitiv, conform anunțului. Rezultatele au arătat că încărcătura de acid nucleic din virus este scăzută, a spus CDC.

De asemenea, a menționat că riscul de infecție pentru public de a fi expus și de a mânca alimente din lanțul rece este foarte scăzut, deoarece COVID-19 nu este o boală transmisă de alimente și nu s-a constatat că provoacă infecții prin alimentație.

De asemenea, ca răspuns la riscul de infecție, autoritățile chineze au consolidat detectarea, dezinfectarea și alte activități ale alimentelor din lanțul rece importate, a declarat CDC.

Acesta a adăugat că publicul poate cumpăra și mânca alimente proaspete importate în mod normal, în timp ce persoanele care lucrează în sectorul lanțului de frig ar trebui să urmeze instrucțiunile și reglementările aferente pentru a evita infectarea.

Inchide