Test IQ cu chibrituri | Mutați 2 bețe pentru a transforma 4×9=46 într-o egalitate adevărată

Test IQ cu chibrituri | Mutați 2 bețe pentru a transforma 4x9=46 într-o egalitate adevărată
Publicat: 14/05/2022, 09:25

Un nou test IQ, se data aceasta cu chibrituri, face furori pe internet și îi pune în dificultate pe internauți.

Astfel, cei care rezolvă acest test trebuie să mute două bețe de chibrit astfel încât să obțină o egalitate corectă din formula 4×9=46.

Răspunsul este unul simplu, însă este nevoie de atenție.

Astfel, mutăm un băț de chibrit de la cifra 6 (care se transformă în 5) și îl ducem la cifra 4. De asemenea, mutăm bățul de chibrit din partea dreaptă a cifrei 4, pentru ca aceasta să devină 5.

După mutarea celor două bețe de chibrit vom avea 5×9=45, ceea ce reprezintă o egalitate corectă, ca în imaginea de mai jos.

Ce este un test IQ?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu dizabilități speciale.