Prima pagină » Diverse » Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!
Bulion / Sursa foto: Profimedia

Bulionul tradițional, așa cum este prezentat în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti” de Radu Anton Roman, este un preparat esențial în bucătăria românească, oferind gust și consistență mâncărurilor.

Radu Anton Roman subliniază importanța utilizării ingredientelor naturale și a preparării acasă a bulionului, în contrast cu sosurile de roșii industriale, pline de conservanți și alte chimicale.

Ingrediente pentru bulion tradițional:

  • 20 de kilograme de roșii coapte
  • O ceașcă de sare

Mod de preparare:

  1. Pregătirea roșiilor:
    • Roșiile se spală bine și se taie în bucăți mari.
    • Se trec printr-o sită specială pentru a separa pulpa de semințe și coajă. Această sită se poate găsi și astăzi în magazinele specializate.
  2. Fierberea pulpei:
    • Pulpa obținută se pune într-o oală mare și se fierbe timp de o oră, până când capătă consistența unei paste groase.
    • În timpul fierberii, se adaugă o ceașcă de sare pentru a conserva și a accentua gustul roșiilor.
  3. Răcirea și conservarea:
    • După fierbere, bulionul se lasă să se răcească.
    • Se toarnă în sticle sau borcane curate și uscate. Pentru a preveni fermentarea, la final se poate turna o peliculă fină de ulei deasupra bulionului înainte de a pune capacul. Acesta este un truc care vă va ajuta să păstrați o perioadă cât mai lungă de timp sosul de roșii în cămară, fără ca acesta să se altereze.
  4. Depozitarea:
    • Recipientele cu bulion se așază în cămară, într-un loc răcoros și întunecat, unde pot fi păstrate peste iarnă.

Aceasta rețetă tradițională, pe lângă simplitatea sa, permite gospodinelor să controleze calitatea ingredientelor și să obțină un produs autentic și sănătos, păstrând astfel tradițiile culinare românești.

Recomandarea video

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un eveniment misterios în Antarctica a eliberat carbonul care a încălzit Pământul