Prima pagină » Diverse » Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!
Bulion / Sursa foto: Profimedia

Bulionul tradițional, așa cum este prezentat în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti” de Radu Anton Roman, este un preparat esențial în bucătăria românească, oferind gust și consistență mâncărurilor.

Radu Anton Roman subliniază importanța utilizării ingredientelor naturale și a preparării acasă a bulionului, în contrast cu sosurile de roșii industriale, pline de conservanți și alte chimicale.

Ingrediente pentru bulion tradițional:

  • 20 de kilograme de roșii coapte
  • O ceașcă de sare

Mod de preparare:

  1. Pregătirea roșiilor:
    • Roșiile se spală bine și se taie în bucăți mari.
    • Se trec printr-o sită specială pentru a separa pulpa de semințe și coajă. Această sită se poate găsi și astăzi în magazinele specializate.
  2. Fierberea pulpei:
    • Pulpa obținută se pune într-o oală mare și se fierbe timp de o oră, până când capătă consistența unei paste groase.
    • În timpul fierberii, se adaugă o ceașcă de sare pentru a conserva și a accentua gustul roșiilor.
  3. Răcirea și conservarea:
    • După fierbere, bulionul se lasă să se răcească.
    • Se toarnă în sticle sau borcane curate și uscate. Pentru a preveni fermentarea, la final se poate turna o peliculă fină de ulei deasupra bulionului înainte de a pune capacul. Acesta este un truc care vă va ajuta să păstrați o perioadă cât mai lungă de timp sosul de roșii în cămară, fără ca acesta să se altereze.
  4. Depozitarea:
    • Recipientele cu bulion se așază în cămară, într-un loc răcoros și întunecat, unde pot fi păstrate peste iarnă.

Aceasta rețetă tradițională, pe lângă simplitatea sa, permite gospodinelor să controleze calitatea ingredientelor și să obțină un produs autentic și sănătos, păstrând astfel tradițiile culinare românești.

Recomandarea video

Mediafax
O nouă explozie la Moscova, pe strada unde a fost asasinat generalul Sarvarov: Cel puțin 3 persoane ucise
Digi24
Administrația Trump interzice vizele de SUA pentru cinci europeni, printre care și fostul comisar Thierry Breton. Care este motivul
Cancan.ro
După 'jihadul' din online, vine contraatacul fostei soții: 'Lupt cu oricine și-ar permite să deranjeze liniștea familiei mele'
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Serviciile ucrainene lovesc greu în armata rusă. Un avion-cheie a fost scos din luptă înainte de distrugerea submarinului din Novorossiisk
Mediafax
Tradiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt în diferite regiuni ale țării
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Planul de pace în 20 de puncte susținut de Ucraina și SUA, prezentat de Volodimir Zelenski
Cancan.ro
Prognoza meteo pentru miercuri, 24 decembrie 2025. Cum va fi vremea în toată țara, în Ajunul Crăciunului
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Stimularea unei singure proteine crește durata de viață și încetinește îmbătrânirea