Cel mai NEINSPIRAT elev de la Bacalaureat. Luase 9.91, a făcut contestație că să ia 10.00, dar ce a urmat depășește orice imaginație

Cel mai NEINSPIRAT elev de la Bacalaureat. Luase 9.91, a făcut contestație că să ia 10.00, dar ce a urmat depășește orice imaginație
Cel mai neinspirat elev de la Bacalaureat. Luase 9.91, a făcut contestație că să ia 10.00, dar ce a urmat depășește orice imaginație
Publicat: 09/07/2023, 07:21
Actualizat: 09/07/2023, 07:23

Un elev din Cluj a dat dovadă de totală lipsă de inspirație atunci când și-a văzut rezultatul la Bac. Deși luase 9,91, a făcut contestație, crezând că va obține nota 10. Ceea ce a urmat depășește orice imaginație.

Adolescentul luase la proba scrisă de la Limba și Literatura Română nota 9,95. Nu a fost mulțumit de punctaj, așa că a contestat nota și, surpriză, după recorectarea lucrării, nota finală a fost 9,6. La Matematică obținuse nota 10.00 și credea, probabil, că avea și la Română o lucrare impecabilă. Dar a avut ghinion. Profesorii care au recorectat teza l-au depunctat.

Din acest motiv a făcut contestație și la examenul de „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”, unde inițial luase 9,8. După contestație a ajuns la 9,7.

Astfel, din dorința de a avea 10 pe linie nu a mai luat în calcul faptul că media finală i-ar putea scădea. De la o medie totală de 9.91 a căzut la 9,76, conform Știri de Cluj.

Inițial, el era primul elev de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” Turda, dar după recorectarea lucrărilor contestate a ajuns pe locul al treilea.

Cel mai neinspirat elev de la Bacalaureat. Luase 9.91, a făcut contestație că să ia 10.00, dar ce a urmat depășește orice imaginație
Cel mai neinspirat elev de la Bacalaureat. Luase 9.91, a făcut contestație că să ia 10.00, dar ce a urmat depășește orice imaginație

Mădălin din Ploiești, șocat de nota primită după contestație la Bacalaureat: „Voi merge până în pânzele albe”

Mădălin, un elev din Ploiești, este unul dintre sutele de candidați care au contestat una sau mai multe note la BAC. În primă fază, el a primit nota 7.60 pentru lucrarea la Limba Română. Când a primit rezultatul final a avut, însă, parte de un șoc.

Tânărul din Ploiești se numără printre ghinioniștii ale căror note au scăzut, după ce au făcut contestație la notele obținute la BAC. După afișarea rezultatelor finale, nota sa la Limba și Literatura Română a ajuns de la 7,60 la 6,35.

„Asta în condițiile în care știu că lucrarea mea era de peste 8. Am verificat, pe barem, cu profesoara mea de română, care și a fost șocată când a aflat că mi-au scăzut nota finală la 6,35. Mi s-a făcut o mare nedreptate fiindcă eu cred în lucrarea mea și știu că nu meritam o asemenea notă”, a spus tânărul ploieștean.

În primă fază, Mădălin a luat nota 8 la istorie și 8,90 la logică, iar acum își caută dreptatea în ceea ce privește notarea la proba de română.

„Voi merge până în pânzele albe. Reclam această situație la ISJPH, ba chiar și la Ministerul Educației. Vreau să mi se spună clar ce am greșit și de ce s-a ajuns la această notă. Fiindcă mie îmi afectează viitorul. Nu știu dacă mai am șansa de a intra la Facultatea de Jurnalism, locurile fără taxă, așa cum mi-aș fi dorit. Situația financiară nu îmi permite să mă îndrept către  locurile cu taxă”, a spus Mădălin, citat de Observatorul Prahovean.

Un elev din satul Vidra a făcut CONTESTAȚIE, după ce picase la Bacalaureat cu 5.81

Aceasta nu este singurul incident de la Bacalaureatul din 2023. Foarte mulți elevi au făcut contestație după ce au văzut notele. Un exemplu este cel al unui elev de la Liceul Teoretic „Alexandru Rosetti” din Vidra, județul Ilfov.

Acesta a luat, inițial, nota 5.00 la limba și literatura română, 5.75 la istorie și 6.70 la geografie. Adică media 5.81, sub pragul de 6.00, care i-ar fi asigurat promovarea.

După ce a picat astfel Bacalaureatul, elevul a făcut contestație la toate trei materiile.

Toate notele sale au fost mărite, după cum urmează: La română a primit 5.05, la istorie 5.90 și la geografie 7.10.

Astfel, media sa a devenit 6.01, cu o sutime peste prag. Elevul a promovat Bacul 2023 „la mustață”.

Liceul din România în care toți elevii au picat la Bacalaureat. În ce oraș este

Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost publicate luni, 3 iulie, pe bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen.

Însă, există un liceu în România, în care niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.  Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” din Huși, județul Vaslui, a înregistrat cele mai slabe rezultate la Bacalaureat.

Județul din România cu cei mai mulți analfabeți. Câți sunt în București

Rezultatele recensământului a scos la iveală una dintre probleme acute ale României – analfabetismul.

Potrivit datelor finale ale recensământului publicate de recensamantromania.ro, raportat la populaţia rezidentă de 14 ani şi peste analfabetă după etnie, în România sunt 134.873 persoane analfabete.

Persoanele analfabete sunt acele persoane care nu știu să scrie și nici să citească.

Școală ca în evul mediu în România secolului 21. O profesoară din Sighet terorizează elevii: „Am avut prieteni care au fost în caz de suicid”

Deși e vacanță, lucruri teribile au ieșit la suprafață într-un liceu din Sighetu Marmației. O profesoară este cercetată pentru purtare abuzivă.

Femeia își terorizează elevii și lasă corigenţi pe bandă rulantă, fără să țină seama de nimic. Elevii sunt mereu jigniți și făcuți de rușine chiar și pentru felul în care arată!

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji