Orban încearcă să explice de ce orele ar trebui ținute la școală: Rata de infectare în rândul elevilor e de 6,3%. Cea mai mare dificultate este predarea online

Publicat: 24 08. 2020, 22:06
Actualizat: 27 08. 2020, 01:12
Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Premierul cere amenzi drastice / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat în cursul serii de luni, 24 august, că procentul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor este de 6,3%, însă a precizat că odată cu începerea anului școlar toți elevii, profesorii și personalul nedidactic trebuie să poarte mască la școală.

Ludovic Orban a precizat despre suma de 50 de milioane de euro, acordată pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli, că „poate fi suplimentată oricând, potrivit Digi24.

„6,3% dintre cazurile de coronavirus sunt copii de vârstă școlară, fără să fie școală. (…) A existat o răspândire a virusului și pe această populație”, a dezvăluit Ludovic Orban.

„Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, mulți se vindecă fără să știe că sunt infectați”, a punctat premierul.

Ludovic Orban, despre redeschiderea școlilor: „Totul depinde de măsura în care oamenii se conformează!”

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări referitoare la evoluția procentului de elevi infectați odată de școlile vor fi redeschise.

„Totul depinde de măsura în care oamenii se conformează. E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. Reguli de igienă personală, păstrarea distanței. Dacă aceste lucruri simple sunt respectate, atunci se reduce infectarea”, a declarat acesta.

„Toți copiii trebuie să poarte masca la școală, toți profesorii și tot personalul nedidactic. În timpul orelor, riscul va fi foarte mic. În pauza de recreație trebuie o ușoară atenție”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Predarea online, o dificultate chiar și pentru guvernanți

În plus, acesta a precizat că „cea mai mare dificultate e predarea online” în privința căreia se urmăresc și soluțiile găsite de alte state.

„Noi avem clase mari, de 32-34 de elevi. (…) Restructurarea claselor e greu de făcut, înseamnă mai multe clase, mai mulți profesori care să predea”, a explicat Premierul României.