Simulările Evaluării Naționale și pentru Bacalaureat au loc în februarie și martie 2024 / Ministrul Educației: Generalizăm evaluarea digitalizată

Publicat: 12 12. 2023, 19:13
Actualizat: 12 12. 2023, 20:01

Ministerul Educației a anunțat marți că ordinul privind organizarea simulărilor pentru absolvenții de gimnaziu și de liceu a fost trimis spre publicare. Astfel, simularea Evaluării Naționale va avea loc în perioada 5-23 februarie, iar a Bacalaureatului în 4-15 martie.

Simularea Evaluării Naționale începe în 5 februarie cu proba la Limba și literatura română, urmată în 6 februarie de cea la Matematică și în 7 februarie de cea la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Simularea Bacalaureatului începe în 4 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În 5 martie este programată proba obligatorie a profilului, în 6 martie proba la alegere a profilului și specializării, iar 7 martie va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 15 martie.

Potrivit Ministerului Educației, disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică, conform Mediafax.

„Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie”, a transmis ministerul.

Ligia Deca: Generalizăm evaluarea digitalizată

„Așa cum anunțam înainte de sesiunea din august a examenului de bacalaureat, generalizăm evaluarea digitalizată. Prin urmare, lucrările tuturor elevilor care vor participa la simulări în acest an școlar vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.

Câteva dintre beneficii: se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării și nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare.

În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”, a transmis, marți, ministrul Educației, Ligia Deca, printr-un mesaj postat pe Facebook.