VIDEO| Noi schimbări în Educație, anunțate de Sorin Cîmpeanu: „Se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor” / Câte note vor avea elevii în noul an școlar

Publicat: 30 05. 2022, 11:23
Actualizat: 30 05. 2022, 13:34

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, marţi, Regulamentul de funcţionare a învăţământului preuniversitar va fi publicat marţi în Monitorul Oficial, principalele modificări fiind că se renunţă la mediile semestriale şi la teze, urmând a exista o singură medie generală la finalul anului.

„La acest moment este în curs de finalizare întâlnirea Comisiei pentru Dialog Social (…) pentru a se definitiva Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar, astfel încât mâine (marți – n.red.) aceste modificări să îmbrace forma unui ordin de ministru şi să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial”, a spus, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Conform sursei citate, structura anului școlar a fost deja publicată în Monotorul Oficial, însă Educația din România a avea parte și de anumite modificări, de anul școlar viitor.

„Modificarea esențială deja agreată, deși discuțiile sunt în curs, este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale. Va fi o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sursă Foto: https://pixnio.com

Câte note vor avea elevii la o disciplină

„Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel pus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Cursurile anului școlar 2022-2023 încep la data de 5 septembrie 2022.

Când va fi vacanța din luna februarie

În cadrul conferinței de presă, ministrul Educației a anunțat și când va fi luată vacanța școlară în luna februarie a anului viitor.

Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână a lunii.

De asemenea, în 10 județe, vacanța va fi în a treia săptămână. Este vorba de județele: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.

Totodată, în București și în județul Suceava, vacanța va fi în a doua săptămână a lunii februarie.