Cele 7 filme SF detestate de NASA

Publicat: 07 11. 2023, 15:32
Foto: captură din video

La NASA lucrează unii dintre cei mai buni oameni de știință din lume, iar când vine vorba de explorarea spațiului puține organizații se pot măsura cu agenția americană.

Este greu, așadar, pentru un expert de la NASA să privească un film SF și să accepte unele dintre „libertățile” pe care și le permit creatorii acestuia. De exemplu, în majoritatea filmelor exploziile din spațiu se aud, deși acolo este vid sau comunicarea pe distanțe enorme se face instantaneu.

În 2021, cercetători din cadrul Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA, care au participat la un eveniment, au ales șapte filme pe care nu le pot suporta, potrivit The Far Out Magazine. Iată care sunt acestea:

„What the Bleep Do We Know!?” (2004) – Acest film încearcă să stabilească o legătură între spiritualitate și fizica cuantică. Specialiștilor de la NASA le-a displăcut ce au văzut.

„The 6th Day” (2000) – Chiar dacă îl are în distribuție pe Arnold Schwarzenegger, filmul nu le-a plăcut inginerilor de la JPL.

„Chain Reaction” (1996) – Descrierea filmului de pe Cinemagia: „Eddie Kosalivich, student la Universitatea Chicago, lucrează ca tehnician pentru o echipă de oameni de știință care descoperă un combustibil ieftin și nepoluant. Unul dintre cercetători este ucis, iar invenția e furată. Eddie și fiziciana Lily Sinclair sunt acuzați și trebuie să fugă pentru a-și salva viețile, fiind urmăriți de FBI, CIA și alte agenții. Eddie și Lily trebuie să coopereze pentru a găsi invenția furată și pentru a dovedi că sunt nevinovați”.

Citește și: FILMUL pe care marele regizor Ron Howard l-a „studiat și văzut iar și iar”

„Volcano” (1997) – Un vulcan apare de nicăieri în centrul orașului Los Angeles, pe care îl distruge. Povestea nu prea are sens nici pentru oamenii obișnuiți.

„Armageddon” (1998) – Prima lege a mișcării a lui Newton – „Orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă” – a fost complet ignorată în acest film regizat de Michael Bay.

„The Core” (2003) – Creatorii acestui film nu au înțeles aproape deloc geologia și nici fizica. O navă este trimisă spre centrul pământului pentru a rezolva problema nucleului care nu se mai învârte și trebuie repornit.

„2012” (2009) – În această producție, o erupție solară supraîncălzește nucleul Pământului. Acest lucru este imposibil, potrivit experților.