Care sunt cele mai afectate instituții internaționale în cazul FALIMENTULUI GRECIEI. Vezi câte sunt prezente și în România

Redactor:
Gândul
Care sunt cele mai afectate instituții internaționale în cazul FALIMENTULUI GRECIEI. Vezi câte sunt prezente și în România
Participarea companiilor, guvernelor și instituțiilor la programele de salvare financiară ale Greciei pune acum numeroase țări și instituții internaționale în dificultate.

Eventualul faliment al Greciei va pune probleme mari nu numaicetățenilor eleni, ci și tuturor instituțiilor financiare sau dereglementare care sunt legate financiar de statul elen. Conformunui studiu al băncii britanice Barclays, cele mai afectateinstituții vor fi cele Europene, care au contribuit cu cei maimulți bani la salvarea Greciei, scrie Bussines Insider.

Concluzia acestor studii este că, datorită faptului că o mareparte dintre datoriile Greciei sunt deținute de sectorul pubic,rostogolirea voluntară a datoriilor poate fi posibilă și desucces.

Top 20 cele mai afectateinstituții financiare în cazul falimentuluiGreciei

• Locul 20 -Marfin Investment Group

Marfin Investment Group este o companie grecească de investițiilistată pe bursă. Ea are o expunere de 2,3 miliarde de euro înobligațiuni și deține un procent mai mic de 1% din datoria publicăa Greciei. În România grupul este prezent prin Marfin Bank, careare 27 de sucursale la nivel național.

• Locul 19 – Société Générale

Société Générale este un grup financiar francez și una dintrecele mai vechi instituții financiare din Europa. El are o expunerede 2,9 miliarde de euro în obligațiuni și deține un procent mai micde 1% din datoria publică a Greciei. În România, grupul dețineBanca Română de Dezvoltare (BRD), a doua cea mai mare bancă dințară, cu active de 47,5 miliarde de lei in 2010, respectiv o cotăde piață de 13,8% din totalul activelor sistemului bancar dinRomânia.

• Locul 18 – Commertzbank

Commertzbank este cea mai importantă bancă a Germaniei. Ea are oexpunere de 2,9 miliarde de euro în obligațiuni și deține unprocent de 1% din datoria publică a Greciei.

• Locul 17 – Generali

Generali este cea mai mare companie de asigurări din Italia. Eaare o expunere de 3 miliarde de euro în obligațiuni și deține unprocent de 1% din totalul datoriei publice a Greciei. În România,Generali Asigurări a avut o cotă de piață de 4,5% în 2010, fiind pelocul al nouălea în topul celor mai mari companii de asigurări dinRomânia.

Locul 16 – Hellenic Postbank

Hellenic Postbank este una dintre cele mai mari băncispecializate pe economisire ale Greciei. Banca are o expunere de3,1 miliarde de euro în obligațiuni emise de statul elen și dețineun procent de 1% din valoarea totală a datoriei publice aGreciei.

• Locul 15 – Dexia

Dexia este una dintre cele mai mari companii belgiene care oferăservicii financiare. Ea are o expunere de 3,5 miliarde de euro înobligațiuni și deține un procent de 1% din datoria publică aGreciei.

• Locul 14 – Alpha Bank

Alpha Bank este a doua mare instituție bancară a Greciei. Ea areo expunere de 3,7 miliarde de euro în obligațiuni de stat și dețineun procent de 1% din valoarea totală a datoriei publice aGreciei.
Alpha Bank a fost una dintre primele bănci comerciale cu capitalstrăin care a intrat pe piața bancară din România. În 2010 s-aclasat pe locul al șaselea în topul celor mai importante bănci lanivel local, cu active totale de 21,3 miliarde de lei, respectiv ocotă de piață de 6,24% din totalul sistemului bancar românesc.

• Locul 13 – ATE Bank

ATE Bank este una dintre băncile comerciale grecești. Ea are oexpunere de 4,6 miliarde de euro în obligațiuni și deține 1% dinvaloarea datoriei publice a Greciei. ATE Bank este deținută înproporție de 77% de statul elen și este prezentă și în România.

• Locul 12 – BNP Paribas

BNP Paribas este liderul european în domeniul serviciilorfinanciare și bancare, fiind una dintre cele mai puternice băncidin lume. Ea are o expunere de 5 miliarde de euro în obligațiuni șideține aproximativ 2% din valoarea totală a datoriei publicegrecești. În România este prezentă prin departamentul deconsultanță imobiliară.

• Locul 11 – Banca Greciei

Are o expunere de 6 miliarde de euro în obligațiuni și deține 1%din totalul datoriei publice a Greciei.

• Locul 10 – FMS

FMS este un grup financiar format din băncile germane Depfa șiHypo Real Estate care oferă programe de ajutor financiar. El are oexpunere de 6,3 miliarde de euro în obligațiuni și deține unprocent de 2% din valoarea totală a datoriei publice grecești.

• Locul 9 – Eurobank EFG

Eurobank EFG este cea de-a treia mare bancă a Greciei. Aceastaare o expunere de 9 miliarde de euro în obligațiuni și deține unprocent de 2% din datoria publică a Greciei. În România Eurobankdeține Bancpost, care a avut active de 13,5 miliarde de lei în 2010și o cotă de piață de 3,94% din totalul activelor sistemului bancardin România.

• Locul 8 – Piraeus Bank

Piraeus Bank este una dintre băncile elene cu cea mai puternicăprezență în Europa de Est. Are o expunere de 9,4 miliarde de euroîn obligațiuni și deține un procent de 3% din valoarea totală adatoriei publice. Piraeus Bank este prezentă în România din 2000 șiavea la finele lui 2010 o cotă de piață de 2,7% din totalulactivelor sistemului bancar.

• Locul 7 – Băncile centrale din Europa

Băncile centrale europene au o expunere de 13,1 miliarde de euroîn obligațiuni și dețin un procent de aproximativ 3% din datoriapublică a Greciei.

• Locul 6 – Banca Națională a Greciei

Banca Națională a Greciei (NBG) are o expunere de 13,7miliardede euro în obligațiuni și deține un procent de 3% dinvaloarea totală a datoriei publice grecești. Banca Românească estemembră a grupului NBG și este prezentă în România de 18 ani.

• Locul 5 – Fondul Monetar Internațional (FMI)

FMI are o expunere de 15 miliarde de euro în obligațiuni emisede statul elen și deține un procent de 5% din valoarea datorieipublice a Greciei.

• Locul 4 – Fondurile primite din partea altor guverneale lumii

Au o expunere totală de 25 de miliarde de euro în obligațiuni șidețin un procent de 7% din valoarea datoriei publice a Greciei.

• Locul 3 – Sectorul public al Greciei

Are o expunere de 30 de miliarde de euro în obligațiuni șideține 8% din datoria publică a Greciei.

• Locul 2 – Împrumuturi din partea Uniunii Europene

Expunerea totală este de 38 de miliarde de euro, UniuneaEuropeană deținând un procent de 10% din datoria publică aGreciei.

• Locul 1 – Programul Eurosystem SMP

Eurosystem SMP este programul de cumpărare de obligțiuni alBănci Europene Centrale. Acesta are o expunere de 49 de miliarde deeuro în obligațiuni și deține 13% din valoarea totală a datorieipublice a Greciei. (Corina Vârlan)

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide