George Busuioc: ”Dorința românilor de a face bani este foarte mare”

George Busuioc: ”Dorința românilor de a face bani este foarte mare”
Publicat: 12/04/2022, 17:50
Actualizat: 12/04/2022, 18:53

George Busuioc este Coach Risk Management și predă cursuri de unu la unu în cadrul Vestor, o companie românească îndrăzneață care oferă educație financiară tuturor celor care vor să aibă grijă de banii proprii și să navigheze cu folos și cu profit în apele tulburate ale acestor timpuri.

Pasionat și dedicat complet pregătirii clienților săi, George Busuioc spune că nu ar fi putut să predea cursuri altora dacă nu i-ar fi plăcut domeniul la nebunie.

”Inițial căutam doar metode accesibile de a face bani. Am vrut să fiu trader, m-am angajat agent de vânzări, am avansat la coach și am acumulat multe cunoștințe și experiență de la oamenii din jurul meu și de la cei care erau foarte bine pregătiți în acest domeniu. Am plecat inițial de la a dori să fac bani, dar ca să fac bani a trebuit să învăț cât mai mult, iar domeniul mi-a plăcut cu atât mai mult cu cât am avut succes. Am realizat că am dobândit foarte multe cunoștințe și am ajuns în postura în care pot împărtăși din cunoștințele mele și altora”, povestește George Busuioc cum a decurs parcursul său profesional până la compania Vestor.

Ce înseamnă să fii trader și cum să le predai altora această știință

George Busuioc sumarizează: să fii trader înseamnă să speculezi piața, să înțelegi și să încerci să obții beneficii din informațiile care mișcă piața. O dată ce ai deprins să faci asta, mai spune el, în mod clar vei aplica aplica pentru tine în primul rând, iar apoi apare pasiunea.

”În măsura în care ai învățat suficient, ce faci cu pasiunea mai departe, unde o duci? Orice pasiune, ca să aibă succes, trebuie împărtășită. Genul acesta de pasiune nu o poți împărtăși decât cu alți oameni. Diferența este că atunci când le aplic pentru mine au impact doar asupra mea, e împlinire personală. Dar împlinirea suplimentară apare atunci când văd că acest lucru îi poate ajuta și pe alții. Este și felul în care rămân conectat cu piața. Pasiunea nu rămâne fără resurse. Faptul că transmit aceste cunoștințe și altora transformă pasiunea mea în ceva nelimitat”, explică George Busuioc cum a ajuns să se implice total în activitatea de coaching.

El arată că a pregătit peste 2000 de oameni până acum, dar atrage atenția că acest lucru nu înseamnă că doar el a împărtășit din cunoștințele sale altora, ci că și el și-a îmbogățit experiența și a învățat din acest schimb de informații pentru că, dacă el și-a împărtășit din cunoștințe, totodată a și acumulat cu această ocazie.

Un caz aparte: cum să ieși din zona de confort

Pentru a înțelege cum se derulează relația cu clienții, George Busuioc a povestit un caz care l-a ajutat și pe el personal și care i-a schimbat perspectiva asupra vieții. Este vorba de un client Vestor care nu avusese deloc tangență cu domeniul de trading sau cu business-ul.

În momentul în care a început colaborarea, Busuioc a încercat – așa cum face de fiecare dată – să identifice nevoia clientului și cum îl poate ajuta, iar clientul i-a spus că nu are experiență și nu a mai încercat nimic nou în viața lui, dar că și-a dat seama că trebuie să se adapteze, să vadă și să învețe lucruri noi.

Persoana respectivă avusese aceeași meserie toată viața, avea pregătire științifică, dar fără nicio tangență cu domeniul. Când George Busuioc și-a dat seama că sunt oameni care fac eforturi de acest fel pentru că vor să iasă din zona de confort, a făcut la rândul său un pas imens dându-și seama că nu realizează destul și că, la rândul său, trebuie să iasă din zona de confort și să le împărtășească și el cursanților din experiența sa personală.

”Mi-am amintit de profesorii din școală și că singurii care mi-au rămas în memorie sunt cei care aveau o abordare personală, nu doar teoretică. În momentul în care înveți pe cineva partea tehnică, este ca un antrenament în baza militară unde nimic nu te poate pregăti pentru ceea ce este pe teren. Indiferent câtă teorie știi, dacă nu te întâlnești cu niște cazuri reale, nu știi ce te așteaptă. De aceea cel mai bine acumulezi experiență de la cineva care a făcut deja acest lucru, pentru că cel mai important în domeniu este managementul financiar. De aceea sunt atâția absolvenți de Harvard care lucrează pentru Elon Musk și Bill Gates, iar ei nu au absolvit”, împărtășește Busuioc din secretele meseriei sale.

Cum decurge un curs

George Busuioc arată că ABC-ul la cursurile Vestor este să îți dai seama dacă acest domeniu este de luat în calcul pentru tine: de ce ai luat decizia să plătești pentru a acumula cunoștințe, ce vrei să obții de pe urma lor?

Lumea vrea să se dezvolte, să acumuleze cunoștințe noi pentru ca să deprindă noi modalități de a face bani, spune el.

”Ai ajuns la mine pentru că vrei să faci bani. Câți bani vrei să faci? Plecăm de la cât produci tu în momentul de față. Banii respectivi îi obții deja. Așadar, pe lângă banii pe care îi faci deja, cât te-ar mulțumi pe tine, care e suma care te-ar mulțumi? Scopul este ca mai întâi să vezi  dacă acest domeniu este pentru tine, nu e un secret că nu e pentru toată lumea. Dacă ai început și vrei să te implici, urmează să stabilești care este potențialul tău financiar, câți bani ai pe care poți și vrei să îi investești”, explică Busuioc.

El spune că niciodată nu trebuie să investești mai mult decât îți permiți să pierzi, iar motivul este că în acest domeniu cel mai rău lucru este că poți să ajungi la zero.

Dacă pui și 5 lei mai mult decât îți permiți, ne învață Coach Risk Management George Busuioc, vei avea o presiune asupra ta care te va face să iei decizii pe care în mod normal nu le-ai lua. Acolo apar cele mai multe erori, intervine emoția și totul devine incontrolabil. Nu poți controla domeniul, dar poți controla acțiunile tale, mai arată el.

Apoi, în cadrul cursului Vestor, clientul face cunoștință cu domeniul, se explică lucrurile treptat, se fac experiențe pe contul demonstrativ pentru ca să înțeleagă și să vadă concret cum se desfășoară lucrurile pentru că pe contul demo cifrele sunt reale. Potențialul este extraordinar și fiecare are posibilitatea să facă acest lucru. Trebuie doar să aibă curaj, să își depășească limitele și să încerce ceva nou, mai spune George Busuioc.

”Având în vedere că școala românească nu te învață decât cum să treci de anumite teste, nu te pregătește pentru viață și în mod cert nu te învață să faci bani, eu cred că potențialul de dezvoltare pentru Vestor în societatea românească este ce puțin la fel de mare ca dorința românilor de a face bani. Iar dorința românilor de a face bani este foarte mare”, remarcă el.

Dar nimic nu ne arată mai bine perspectiva supra domeniului pe care o are George Busuioc decât motto-ul după care se ghidează și care este unul foarte sugestiv: Nu executa o tranzacție, nu deschide o afacere dacă pleci cu gândul ”să nu pierd mai mult de atât”!

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Piața imobiliară. Cele mai mari chirii din țară, raportate la veniturile salariale
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore