Videanu despre nevoia statului de mediul privat: „Niciodată nu-ți omori vaca care dă lapte”. Întrebat de ce mii de firme dau faliment, ministrul a răspuns „Asta e viața”

Videanu despre nevoia statului de mediul privat: Niciodată nu-ți omori vaca care dă lapte. Întrebat de ce mii de firme dau faliment, ministrul a răspuns Asta e viața
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 05:54

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri cărelansarea economică a României depinde de mediul privat, motivpentru care „principala preocupare a Guvernului” a fost sprijinireaacestuia. „Niciodată nu-ți omori vaca care dă lapte. A fost preaplastică comparația? Dar este absolut adevărată. Sectorul publiceste cel care poate să dea șansa relansării economice în România”,a spus ministrul, cu ocazia lansării Cărții Albe a IMM-urilor.

Întrebat la scurt timp după această declarație de, dacă Guvernulsusține că a sprijinit mediul privat, mii de firme dau faliment sauintră în incapacitate de plată, ministrul a răspuns sec că „Asta eviața. În economie sunt unele firme care se închid, altele care seînființează”.

Videanu a ținut să sublinieze că una dintre prioritățileguvernului din care face parte este stimularea tinerilorantreprenori. „Zona care alimentează șomajul este cea a tinerilorabsolvenți. Aceștia nu au șansa de a intra în economia reală. Deaceea avem în dezbatere legea starter pentru spijinirea tinerilorde până la 35 de ani să-și deschidă firme. Sunt oamenii cei maidinamici și ar fi nedrept să alimenteze rândurile șomajului.Aceștia vor avea șansa să intre în economia reală”, a declaratșeful ministerului Economiei.

Inundațiile și majorarea TVA, vinovate de recesiunea dinacest trimestru

Trimestrul acesta România ar fi putut ieși din recesiune dacă nus-ar fi majorat TVA și dacă nu ar fi avut loc inundațiile, susțineVideanu. „Dacă nu erau nefericitele evenimente cu inundațiile șimajorarea TVA la 24%, care nu a depins numai de Guvern, eu cred căîn acest trimestru ajungeam la acel zero pe baza căruia, cuoptimism, să regândim relansarea economică”, a spus el.

Pagubele determinate de inundații ar putea ajunge până la 450 demilioane de euro, în condițiile în care din datele centralizatepână acum acestea ar fi de peste 400 de milioane de euro, conformunor surse ministeriale citate de Mediafax. „Datele centralizatepână acum ne arată că pagubele sunt de peste 400 milioane euro șieste posibil să ajungă la în jur de 450 milioane euro. O situațiefinală va exista săptămâna viitoare”, au declarat sursele, citatede agenția de știri.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘOFER de AMBULANȚĂ, găsit MORT într-o MAȘINĂ, la CERCHEZU
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Tragedie imensă în lumea medicală! A murit un celebru doctor din România
Irina Tănase este devastată. Șocul momentului în România. A recurs la un gest disperat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...