EROU. Polițistul în pijama, la Gândul Live: Țipetele îmi indicau că îi este pusă viața în pericol / Orice coleg ar proceda la fel

Redactor:
Madalina Prundea

Bogdan Chirițoiu, polițistul care a imobilizat un hoț, după ce a sărit direct din pat, în pijama, în ajutorul victimei, a povestit, la Gândul Live, cum s-a derulat toată intervenția inedită, care a devenit virală.

Bogdan Chirițoiu este agent la postul de poliție Ciuperceni, din cadrul IPJ Gorj, și a devenit celebru pe internet datorită intervenției sale prompte pentru prinderea unui hoț care atacase o vecină, chiar dacă era în pijama, într-o zi de concediu.

„Nici nu am avut timp să procesez totul”

„Era undeva la ora 6 dimineața și mai ales că știam că în ziua aceea nu o să sune alarma, dormeam profund, dar am fost trezit de țipetele femeii, care erau la o intensitate foarte ridicată, practic am crezut că e în curte, în fața ușii mele, așa tare s-a auzit, ea fiind la casă”, a povestit polițistul, la Gândul Live.

„Mi-am dat seama datorită țipătului că e ceva foarte grav. Practic, nici nu am avut timp să procesez totul, știu doar că am ieșit foarte repede din casă și am observat cum agresorul încerca să îi smulgă geanta, o brusca, după care a fugit, iar eu am plecat în urmărirea lui, foarte repede s-a derulat totul”, a rememorat Bogdan Chirițoiu.

El nu a apucat nici măcar să se încalțe, așa că a fugit desculț după agresor.

„L-am somat oarecum, deși nu eram în uniformă”

„Prima dată țipetele îmi indicau că îi este pusă viața în pericol, deci eu la gravitatea asta mă așteptam”, a povestit agentul depre primul lucru care i-a venit în minte, apoi a început să fugă după bărbat, pe care l-a prins și l-a imobilizat după ce l-a urmărit 50 – 60 de metri.

„Până l-am prins, i-am spus să stea pe loc, l-am somat oarecum, deși nu eram în uniformă, iar când l-am prins, el mi-a zis „Chem poliția!”, probabil că s-a gândit că o să dau să-l lovesc, nu știu la ce s-a gândit, dar i-am spus că sunt polițist și el a spus „De ce?”, asta a fost replica lui”, a spus Bogdan Chirițoiu.

Chiar dacă era la bustul gol și fără telefon sau stație, agentul l-a imobilizat, mai ales că bărbatul nu a opus foarte multă rezistență, până la sosirea colegilor, care au ajuns prompt, în trei minute, la fața locului, chemați de o patrulă aflată la aproximativ 500 de metri, sesizată probabil de cetețeni.

Agentul, devenit celebru în zonă după această întâmpalre, a primit un val de mesaje de mulțumire. „Asta mă încântă, dar să știți că orice coleg ar proceda la fel”, a explicat Bogdan Chirițoiu.

Inchide