GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, despre starea de alertă: Nu putem stabili o lege prin care să impunem restricții foarte clare pe anumite domenii / Timp de 3 zile nu va fi niciun fel de stare din cauza Guvernului habarnist și incompetent!- VIDEO

Publicat: 13/05/2020, 14:45
Actualizat: 13/05/2020, 16:12

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a explicat la GÂNDUL LIVE că legea Guvernului referitoare la starea de alertă va fi modificată și în Comisia juridică a Camerei Deputaților, precizând că „nu putem stabili o lege prin care să stabilim resticții foarte clare pe anumite domenii”. 

De asemenea, acesta a explicat și de ce comisia din Senat a ales să scoată din forma inițială a legii articolul referitor la mitinguri și alte tipuri de întruniri.

GÂNDUL LIVE. „Noi facem practic o lege cadru pe care Guvernul poate institui sau nu stare de alertă și poate stabili intensitatea restrictițiilor”

„În acest moment, în Comisia Juridică e la Camera Deputaților, se află în dezbatere acest proiect, unde se vor face mai multe modificări la forma adoptată în Senat. Eu nu cred că noi trebuie să fim cei care liberalizăm foarte mult aceste restricții, să le relaxăm sau să permitem accesul nestingherit. Însă, noi facem practic o lege cadru pe care Guvernul poate institui sau nu stare de alertă și poate stabili intensitatea restrictițiilor. Nu putem stabili o lege prin care să stabilim restricții foarte clare pe anumite domenii”, a explicat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, liderul deputaților PSD a precizat că legea s-ar putea să nu rămână în forma adoptată la Senat în ceea ce privește articolul eliminat din forma inițială referitor la mitinguri, manifestații și alte tipuri de întruniri.

„Avem majoritatea parlamentară, dar asta nu înseamnă să avem pe orice proiect. Acest proiect (n.r. privind starea de alertă) va fi modificat pe ici pe colo, poate chiar substanțial, însă dacă vorbim de responsabilitatea pe care o au parlamentarii, PSD sau alții, cu privire la acest proiect, mi-ar plăcea să discutăm puțin despre cine are responsabilitatea pentru cele 3 zile în care România se va afla în aer.

Nu va exista niciun fel de stare, ori de alertă ori de urgență, pentru că Guvernul acesta habarnist și incompetent a reușit să trimită acest proiect cu întârziere. Noi am făcut dezbaterea în procedură de urgență. Am primit proiectul luni și ieri a trecut de senat iar astăzi va trece de Cameră”, a mai precizat Alfred Simonis în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

Prelungirea stării de urgență – o situație „de avarie”

„Aceasta este situația de avarie pe care președintele ar putea să o ia în calcul, dar înțeleg că nu dorește pentru că a apucat să promită de două săptămâni că nu va prelungi, iar, în aceste codniții, suntem în situația în care dacă nu se întâmplă ca această decizie să fie luată de președinte, vor fi trei zile în care Guvernul va fi responsabil de tot ceea ce se întâmplă în România din cauza faptului că nu există niciun fel de restricție”, a explicat liderul deputaților PSD.

De asemenea, acesta a precizat că nu se dorește ca PNL să își pună oamenii în anumite funcții în perioada stării de alertă iar în cazul în care o persoană se dovedește a fi incompetentă în funcția pe car eo deține poate fi demisă de autoritățile locale.

„Parlamentul, astăzi (n.r. 13 ai 2020), va adopta o lege care va modifica ordonanța Guvernului care face referire la alegeri prin care stipulăm că alegerile pot fi organizate la cel mult 6 luni de la finalizarea stării de alertă”, a mai precizat deputatul.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...