GÂNDUL LIVE. Vasile Barbu, Protecția Pacienților: „Sunt medici care ajung la 36 de mii de lei pe lună și continuă să ia șpagă de la oameni” / Acuzațiile, în contextul scandalului de la Bacău, unde bolnavii au fost scoși afară”

Redactor:
Nicolae Oprea
GÂNDUL LIVE. Vasile Barbu, Protecția Pacienților: „Sunt medici care ajung la 36 de mii de lei pe lună și continuă să ia șpagă de la oameni” / Acuzațiile, în contextul scandalului de la Bacău, unde bolnavii au fost scoși afară”

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților din Romînia, a comentat la GÂNDUL LIVE situația revoltătoare de la secția de oftalmologie SJU Bacău, unde mai mulți pacienți au fost dați afară din spital pentru că nu ar fi respectat distanța fizică. Potrivit lui Barbu, acolo sunt de vină angajații spitalului pentru această situație și îi acuză pe medici că în continuare primesc șpagă de la pacienți.

„Nu este singurul spital, și în București se practică acest lucru, la triaj, la intrarea în unitățile medicale, în general la ambulatoriu, la control, după ce au fost operați…. Acești oameni ar fi trebuit să aibă o programare, pe ore, în funcție de capacitatea cabinetului și de fluxul de pacienți care poate fi admis. Trebuie făcute circuite marcate și un triaj al persoanelor care intră acolo.

„Când e vorba de problema lor, sunt năuci așa, mai ales că acolo sunt oameni cu probleme de vedere”

Nu se respectă, iar oamenii pe bună dreptate nu știau. Când e vorba de problema lor, sunt năuci așa, mai ales că acolo sunt oameni cu probleme de vedere, au o problemă, un comportament aparte. Ei sunt izolați, dar la ei acasă…

Acolo a fost debandadă. Pacienții vin de acasă, ei trebuie îndrumați, ei au nevoie de însoțitor, nu pot merge singuri pe stradă, pentru că ori văd doar cu un ochi, ori deloc.

Răspunsul managerului este mincinos, acolo este o practică, medicii care operau îi chemau pe pacienți la control, nu în policlinică, ci pe secție, este un obicei vechi de ani de zile, ca pacientul să intre direct pe secție. Ascunde totuși o practică periculoasă!”, a declarat Vasile Barbu la GÂNDUL LIVE.

„Acolo pacienții au dat niște bani când s-au operat”

„Acolo pacienții au dat niște bani când s-au operat. Rareori se întâmplă să nu dea bani (…) este foarte greu să probezi că au dat bani. Sunt mizerii de comportament ale unor oameni ( medici -n.r.). Primesc o groază de bani, ajung la cote de 36 de mii de lei pe lună și continuă să ia bani de la oameni”, acuză Vasile Barbu, în intervenția de la GÂNDUL LIVE.

Pacienți scoși în frig, la -7 grade: „Nu aveau ce căuta acolo. La doi metri umblau bolnavii în pijamale!”

Scandal la secția de oftalmologie de la SJU Bacău, unde mai mulți pacienți au fost dați afară din spital pentru că nu ar fi respectat distanța fizică. În imaginile postate de publicația Bacău.Net se aude cum angajații spitalului urlă la pacienți. În replică, purtatărul de cuvânt al unității medicale, Mirela Romaneț, a declarat pentru GÂNDUL că „pacienții nu aveau ce căuta acolo”, subliniind că respectivele „controalele se fac în policlinică, nu în secția de oftamologie”.

Imagini revoltătoare: Pacienți scoși în frig, la -7 grade

Potrivit imaginilor publicate de jurnaliștii locale, personalul medical, printre care și un doctor, a ieșit din cabinete și a-nceput să dea afară din spital pacienții, atrăgându-le atenția că nu respectă distanța fizică.

Angajată a spitalului: Toată lumea afară!

Pacient: Stai să-mi dea rețeta…..

Angajată a spitalului: Dumneavoastră ce problemă aveți? Haideți afară!

Pacientă: Da, doamnă, dar cel puțin să ne luați și nouă trimiterea și cardul. Stau de la ora 8:00! Angajată a spitalului: Ieși afară! Ieși afară!

Pacientă: Stați, doamnă…

Angajată a spitalului: Afară! Toată lumea afară! Pacient: Stați dumneavoastră afară, să vedeți cum e afară.

”La doi metri mai încolo umblau bolnavii în pijamele”

Reporterul GÂNDUL.RO a contactat conducerea spitalului prin intermediul purtătorului de cuvânt Mirela Romaneț.

Oamenii aceia erau dați afară din secție, nu din policlinică! Secția oftamologie este secție chirurgicală. Cu atât mai mult nu aveau ce să caute pacienți și aparținători. 50% dintre ei erau aparținători. Ei au venit în speranța că vor ocoli policlinica și că vor obține un control rapid. Nu respectau distanța, dar în primul rând nu aveau ce să caute acolo. Consultațiile se acordă în policlinică, nu acolo. Ei erau în interiorul secției oftamologice. La doi metri mai încolo umblau bolnavii în pijamele”, a declarat Mirale Romaneț pentru GÂNDUL.RO.

 

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cine e Liliya Turkeieva de la Românii au talent. E unică în lume, talentul ei...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide