„100.000 de dolari celui ce îl va ucide pe blasfematorul care l-a insultat pe sfântul profet”. Anunțul vine chiar de la un MINISTRU PAKISTANEZ

Publicat: 23 09. 2012, 13:33
Actualizat: 09 02. 2019, 20:05

Un ministru pakistanez a promis o recompensă de 100.000 de dolari pentru cine îl va ucide pe realizatorul filmului antiislam „Inocența musulmanilor”, produs în Statele Unite, relatează AFP.

„Anunț că voi acorda 100.000 de dolari celui ce îl va ucide pe blasfematorul care l-a insultat pe sfântul profet”, a declarat pentru presă la Peshawar, în nord-vestul țării, ministrul pakistanez al Căilor Ferate, Ghulam Ahmed Bilur.

„De asemenea solicit talibanilor și fraților Al Qaida să participe la această nobilă acțiune”, a adăugat ministrul asigurând că, dacă ar avea ocazia, l-ar ucide pe realizator cu propriile sale mâini. „După aceea pot să mă spânzure”, a încheiat acesta.

Pakistanul a fost principalul centru musulman al manifestațiilor împotriva filmului american antiislam. Vineri, după marea rugăciune, protestul a mai multe zeci de mii de persoane a degenerat în violențe, soldându-se cu 21 de morți și peste 200 de răniți.

În celelalte state musulmane, protestele antiamericane sau antifranceze, ca urmare a publicării unor noi caricaturi ale lui Mahomed în Franța, nu au fost de amploare și s-au desfășurat fără violențe după rugăciunea de vineri.

Mii de persoane au protestat din nou sâmbătă în Pakistan față de film, însă de data aceasta fără violențe.