A supraviețuit „marșului morții”, dar riscă să rămână pe drumuri. Soarta celui mai bătrân prizonier de război din Marea Britanie a scandalizat opinia publică

Publicat: 19 09. 2015, 12:42
Actualizat: 20 09. 2015, 09:07

Robbie Clark, în vârstă de 97 de ani, a fost unul dintre puținii soldați supraviețuitori ai „marșului morții” inițiat de armata nazistă în 1945, anul încheierii celui de-al Doilea Război Mondial.

Veteranul, care folosește un scaun rulant și este orb și surd de o ureche, a folosit economiile de o viață – 50.000 lire sterline – pentru a plăti un îngrijitor cu 960 lire sterline pe săptămână, care să aibă grijă de el în casa sa din Burnt Oak, Londra. Brent Council a contribuit cu 350 lire sterline pe săptămână la întreținerea bătrânului POW (prisoner of war).

La șase luni după ce municipalitatea a promis că se va îngriji de cazul bătrânului, acesta riscă în continuare să ajungă în stradă.

Veteranul de război, care a rămas văduv în anul 2010, și-a servit țara în divizia de infanterie Durham Light și a fost capturat de forțele naziste în timpul bătăliei din orașul Tobruk (Libia), în luna iunie a anului 1942, scrie independent.co.uk.

Un purtător de cuvânt al municipalității din Brent a promis că autoritățile vor avea grijă de Robbie Clark.

„Am declarat public, de mai multe ori, că îl vom susține pe domnul Clark. Încă discutăm detaliile ajutorului cu acesta și familia sa. Recunoaștem contribuția lui Robbie Clark la siguranța acestei țări și suntem empatici în această situație, în care se află atât el, cât și alți bătrâni din Marea Britanie”.