Brigitte Macron, testată pentru Covid-19 după ce soțul său a fost confirmat pozitiv

Publicat: 17 12. 2020, 23:21
Actualizat: 17 12. 2020, 23:27
Brigitte Macron, soția președintelui francez Emmanuel Macron (FOTO - captură video: France 2)

Palatul Élysée a anunțat, joi, că președintele francez Emmanuel Macron are Covid-19. Soția sa, Brigitte Macron, a fost deja testată negativ pentru noul coronavirus, potrivit Le Figaro.

Prima doamnă a Franței a făcut, joi dimineață, un test PCR, al cărui rezultat este negativ. Ea va fi retestată în următoarele zile și rămâne în izolare, potrivit reprezentanților Cabinetului său, citați de AFP.

Le Figaro arată că soția președintelui francez își continuă activitățile prin videoconferință, la fel ca și Emmanuel Macron.

Președintele Franței are Covid-19

Reprezentanții Paltului Élysée au anunțat, astăzi, joi că președintele francez Emmanuel Macron a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Confirmarea a venit în urma unui test PCR, făcut imediat după ce au apărut primele simptome.

În conformitate cu reglementările sanitare în vigoare, Președintele Republicii se va izola timp de 7 zile. Acesta va continua să își îndeplinească îndatoririle și să muncească de la distanță”, se arată într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii noiembrie, Franţa a devenit prima ţară europeană cu peste două milioane de cazuri de coronavirus

Franţa a devenit primul stat din Europa care a depăşit două milioane de cazuri de COVID-19, la sfârșitul lunii noiembrie. Cu 2.036.755 de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, Franţa a înregistat al patrulea cel mai grav bilanţ la nivel mondial, după Statele Unite (11,2 milioane), India (8,8 milioane) şi Brazilia (5,8 milioane), scrie Euronews.

Totuşi, ministrul Sănătăţii Olivier Veran a declarat, atunci, că „eforturile francezilor dau roade” – ţara a intrat spre sfârşitul lunii octombrie în a doua perioadă de carantină din 2020. Ministrul a adăugat că Franţa a depăşit deja „vârful epidemic” al infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Datoria Franţei a crescut în prima jumătate a anului de două ori peste media zonei euro, potrivit datelor colectate de Eurostat şi Banca Centrală Europeană.

Astfel, datoriile companiilor au crescut cu 18,1 puncte procentuale din produsul intern brut (PIB), faţă de 7 puncte procentuale în Italia şi 2,6 în Germania.

Agenţia naţională de statistică a Franţei – Insee – a declarat că PIB-ul din T3 a rămas la 4,3% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.