Britanicii ar putea fi chemați la un nou referendum. Care va fi întrebarea

Publicat: 10 07. 2016, 15:07

Deutsche Bank crede totuși că un al doilea referendum este foarte posibil. Banca a declarat săptămâna trecută că este „foarte posibil ca publicului să i se ofere o a doua șansă la vot, însă nu într-un plebiscit legat de apartenența la Uniunea Europeană, ci de condițiile despărțirii de aceasta, după ce se va trasa un acord final de părăsire a UE.

Conducerea băncii este de părere că, având în vedere că tabăra „Leave” a avut o campanie bazată pe suveranitate, poporul va dori să aibă un cuvânt de spus la finalul înțelegerii.

Deutsche Bank crede că totul se va finaliza undeva în anul 2019. „Un lucru clar – chiar mai sigur decât previziunile economice – este că incertitudinea politică va necesita cu siguranță o schimbare constantă a așteptărilor pe care le avem”.

Banca de investiții se așteaptă ca Marea Britanie să rămână cu acces limitat la piața europeană, care nu include libertate de mișcare sau contribuții la finanțele Uniunii Europene. „Doar problemele majore vor fi discutate în acest stadiu – vor urma mulți ani de negocieri până la încheierea Brexitului cu adevărat”, au spus cei de la Deutsche, potrivit Business Insider.

Marea Britanie a surprins Europa când a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, chiar dacă tabăra „Leave” nu pare să aibă un plan concret pentru viitor dacă înțelegerea se va finaliza.

Deutsche Bank este de acord cu JP Morgan în privința Scoției, susținând că este foarte posibil să se organizeze un al doilea referendum, care va duce la separarea scoțienilor de Regatul Unit, scrie zf.