Cea mai proastă veste pe care o putea primi Donald Trump înainte de alegerile prezidențiale din SUA

Publicat: 30 09. 2015, 11:12

Informația nu a fost bine primită de miliardar, având în vedere că pentru a intra în topul Forbes este nevoie de o avere netă de cel puțin 1,7 miliarde de dolari, relatează MarketWatch.

„Cred că încearcă să mă facă să par cât mai sărac posibil. Tot ce pot spune despre Forbes este că este o revistă falimentară, nu știu despre ce vorbesc. Asta e tot ce pot spune”, a declarat Trump pentru revista Forbes.

Steve Forbes, care a încercat să candideze pentru Casa Albă în 1996 și 2000, a apărat marți, la CNBC, evaluarea făcută de revistă averii lui Trump.

„Cred că cea mai mare diferență este dată de felul în care Trump își evaluează brandul. Nu includem valoarea brandului în calculele noastre, pentru că până când proprietarul nu găsește o metodă de a-l valorifica nu ținem cont de acesta”, a spus Forbes, președinte și redactor șef al revistei.

Trump se află pe locul 121 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din America, imediat după moștenitoarea Wal-Mart Stores, Ann Walton Kroenke.

Lista miliardarilor este condusă de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere netă de 76 de miliarde de dolari, investitorul Warren Buffett, cu 62 de miliarde de dolari, și miliardarul din industria tehnologiei Larry Ellison, co-fondatorul Oracle, cu 47,5 miliarde de dolari.

Averea netă a lui Trump s-a dovedit a fi un subiect sensibil de-a lungul timpului. În 2006, Trump a dat în judecată un reporter care în opinia sa i-a subestimat averea. Procesul a fost ulterior respins.

Potrivit Forbes, Trump este totuși cel mai bogat dintre aspiranții la Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al lui Trump nu a putut fi contactat.

În topul primilor 10 miliardari ai Statelor Unite se mai află în ordine Jeff Bezos (Amazon.com), cu 47 miliarde de dolari, Charles Koch (afaceri diversificate), cu 41 miliarde de dolari, David Koch (afaceri diversificate), cu 41 miliarde de dolari, Mark Zucherberg (Facebook), cu 40,3 miliarde de dolari, Michael Bloomberg (Bloomberg), cu 38,6 miliarde de dolari, Jim Walton (Wal-Mart), cu 33,7 miliarde de dolari și Larry Page (Google), 33,3 miliarde de dolari.