Doliu în lumea gastronomiei! Celebrul bucătar australian Bill Granger, supranumit „nașul” pâinii prăjite cu avocado, a MURIT la vârsta de 54 de ani

Publicat: 27 12. 2023, 10:11
Bill Granger / Sursa foto: Twitter

Renumitul bucătar australian Bill Granger, supranumit „naşul” pâinii prăjite cu avocado, a murit la vârsta de 54 de ani. Cauza morţii sale nu a fost făcută publică.

El a murit într-un spital din Londra, în ziua de Crăciun, la vârsta de 54 de ani, cu soţia şi cele trei fiice alături de el, conform BBC.

„Va fi ţinut minte ca «Regele micului dejun», pentru că a transformat mâncarea nepretenţioasă în ceva special, plin de soare”, a transmis familia pe Instagram.

„Va fi profund regretat de toţi”, se mai arată în postare.

Cauza morţii sale nu a fost făcută publică, conform News.ro.

Bill Granger / Sursa foto: Twitter

Și-a deschis primul restant la 23 de ani

De-a lungul carierei sale de 30 de ani, Granger a publicat 14 cărţi de bucate, a realizat mai multe emisiuni culinare la televiziune şi a deschis mai mult de o duzină de restaurante în oraşe precum Sydney, Londra şi Tokyo.

Granger a fost iubit de gurmanzii din întreaga lume, dar şi de colegii săi bucătari.

„Mi se rupe inima să aud asta. Atât de crud”, a scris Nigella Lawson, autoare de cărţi de bucate şi bucătar TV, pe Instagram.

Legenda culinară Jamie Oliver i-a adus un omagiu lui Granger, pe care l-a numit „un om minunat” şi un „suflet bun şi calm”.

„Am admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar”, a scris el pe Instagram.

Granger şi-a început cariera în 1993, după ce a renunţat la şcoala de artă pentru a deschide primul său restaurant în Sydney, când avea doar 23 de ani.

Bills – o cafenea de colţ însorită – a devenit renumit pentru mâncăruri simple, cum ar fi pâinea prăjită cu avocado, clătite de ricotta cu unt de fagure de miere şi cafea de cea mai bună calitate.

Popularitatea sa a explodat, iar de acolo a deschis filiale în străinătate – inclusiv un întreg lanţ de restaurante Granger & Co. în Londra.

Bucătarul australian Darren Robertson a declarat că Granger „a schimbat întregul joc al micului dejun”, în timp ce Adam Liaw, absolvent al Masterchef Australia, l-a descris ca fiind „probabil [cel mai influent] pionier al mâncării australiene moderne”.