Elon Musk a prezentat „cyberporcul”, animalul cu un cip implantat în creier. Procesorul permite comunicarea între corp și computer (VIDEO)

Publicat: 29 08. 2020, 16:06
Actualizat: 29 08. 2020, 16:18
Elon Musk a prezentat „cyberporcul”, animalul cu un cip implantat în creier (Foto: captură video / Youtube )

Miliardarul Elon Musk, proprietarul companiei auto Tesla, a prezentat – sâmbătă – „cyberporcul”, care are un cip implantat în creier, procesor care permite comunicarea între corp și computer.

Subiectul este un porc pe nume Gertrude, care a trăiește de două luni cu implantul de dimensiunea unei monede.

Microcipul are fire foarte mici, mai subțiri decât un fir de păr, care sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri.

„Avem un porc sănătos și fericit, inițial timid, dar foarte energic. Are implantul de două luni”, a spus Musk, potrivit The Guardian.

Prototipul doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk ar vrea ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction – purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri.

Co-fondată de Musk în 2016, Neuralink îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi, în cel mai complex organ uman, pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.

Obiectivul final este, însă, realizarea unei fuziuni între umanitate şi inteligenţă artificială, relatează Digi 24.

„Un dispozitiv implantabil poate rezolva, de fapt, aceste probleme”, a spus Musk, menţionând afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia.

Implantul de microcip, noua tendință în Europa? Suedia a dat startul! Cum funcționează și la ce te poate ajuta

Mii de suedezi au devenit pionieri în folosirea unei forme noi de tehnologie – microcipurile implantate sub piele, la nivelul mânii – deși oameni din întreaga lume sunt foarte reticenți în privința acestora și lansează tot felul de teorii ale conspirației.

Tehnologia incorporată în microcip poate fi folosită și în activitățile zilnice pentru accesarea smartphone-ului, deschiderea șii sau setarea alarmei din casă. Acesta are dimensiunea unui bob de orez și este implantat sub piele cu o siringă.

Baterii pentru maşini electrice cu durată de funcționare de 6 ori mai mare! Elon Musk e deja interesat pentru noul model Tesla

Compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL) este unul dintre cei mai mari producători la nivel global de baterii pentru maşini electrice.

Acum, folosind un nou proces de producţie, conducerea firmei susține că a reuşit să creeze baterii care pot  funcţiona aproximativ 2 milioane de kilometri sau 16 ani.

În prezent, producătorii oferă o garanție de funcționare de maximum 300.000 de kilometri, ceea ce ar însemna un salt de peste 6 ori mai mare pentru fiabilitatea bateriilor pentru automobile electrice, scrie Adevărul.