Femeile nasc „bebeluși cyborg”. Particule de microplastice, găsite în placentă, după naștere

Publicat: 19 12. 2020, 15:08
Actualizat: 06 04. 2021, 14:36

Particulele de microplastice au fost găsite pentru prima dată în placenta femeilor după naștere, potrivit unui studiu.

Acest lucru sugerează că au avut „bebeluși cyborg” care au prezentat bucăți de plastic în corpul lor, potrivit autorului principal al noii cercetări, transmite Daily Mail.

 Fragmente microplastice au fost găsite în placenta femeilor după naștere

Femeile implicate în studiu nu au avut probleme cu sarcina, iar efectele asupra bebelușilor lor nu sunt cunoscute, dar experții se tem că substanțele chimice din plastic pot interfera cu dezvoltarea lor.

În total, 12 fragmente microplastice au fost găsite în patru placente dintr-un studiu pe șase donate de femei după naștere.

Doar 3 la sută din placentă a fost prelevată, ceea ce sugerează că totalul pieselor de microplastic este probabil mai mare. Dr. Antonio Ragusa, directorul spitalului Uoc de obstetrică și ginecologie Fatebenefratelli din Roma, unde au fost efectuate cercetările, a spus:

„Când am văzut pentru prima dată aceste fragmente în placentă, am fost uimit. Dacă găsești ceva în placentă, asta înseamnă că găsești ceva în copil. Este ca și cum ai avea un copil cyborg. Nu mai este format doar din celule umane, ci dintr-un amestec de materiale biologice și anorganice. Cu prezența plasticului în organism, sistemul imunitar este deranjat și recunoaște ceea ce nu este organic”, a povestit un medic.

Nu se știe cum au intrat microplasticele în placentă, dar ar putea fi prin mâncare, băutură sau prin respirație.

Un specialist a precizat că, deși oamenii de știință nu știau cum microplasticele din placentă afectează bebelușul nenăscut, acestea ar putea „otrăvi copilul direct” sau să-i reducă aportul de oxigen, ducând la decesul unora dintre ei, în timp ce alții ar putea deveni supraponderali.

Elizabeth Salter Green, directorul organizației de caritate CHEM Trust, a declarat: „Bebelușii se nasc pre-poluați. Studiul a fost foarte mic, dar totuși reprezintă o preocupare foarte îngrijorătoare”.