India a înregistrat un record de noi cazuri de COVID-19. Țara a depășit pragul de două milioane de persoane infectate

Publicat: 07 08. 2020, 09:59
India a înregistrat un record de noi cazuri de COVID-19. Țara a depășit pragul de două milioane de persoane infectate. Sursa foto: Shutterstock

India, țara din Asia cel mai puternic lovită de pandemia de COVID-19, a raportat vineri o creștere-record a numărului de cazuri înregistrate în 24 de ore, astfel că numărul total de cazuri a depășit pragul de două milioane de infectări.

Astfel, India a devenit a treia țară la nivel mondial care a depășit acest prag nedorit, după Statele Unite ale Americii și Brazilia, după cum informează site-ul agenției de presă Reuters.

În contextul în care infectările se răspândesc în orașele mai mici și în zonele rurale, experții spun că este posibil ca epidemia din India să fie la câteva luni distanță de a atinge apogeul, ceea ce ar putea pune mai multă presiune asupra unui sistem de asistență medicală deja suprasolicitat.

Una dintre principalele probleme este reprezentată de faptul că autoritățile sunt nevoite să gestioneze din ce în ce mai multe focare de COVID-19 în țara cu peste 1,3 miliarde de locuitori.

„O țară de mărimea și diversitatea Indiei se confruntă, de fapt, cu mai multe epidemii, aflate în faze diferite”, a declarat Rajib Dasgupta, directorul Centrului pentru Medicină și Sănătate Publică al Universității Jawaharlal Nehru din New Delhi.

Ministerul Sănătății a anunțat că s-au înregistrat 62.538 de infecții noi vineri, astfel că numărul total de cazuri se ridică acum la 2,03 milioane de persoane.

Specialiștii avertizează că numărul real de cazuri este mult mai mare

India a înregistrat, în medie, câte 50.000 de noi cazuri pe zi de la jumătatea lunii iunie, dar experții susțin că actuala rată a testării este prea mică raportată la populația țării.

Cu toate acestea, rata deceselor este relativ scăzută (2%), țara înregistrând 41.585 de decese până acum, dar specialiștii spun că numărul nu reflectă realitatea, acesta fiind, de fapt, mult mai mare.

Epidemiologii avertizează că vârful epidemiei ar urma să se înregistreze peste câteva luni, iar acest lucru ar urma să pună o presiune enormă pe un sistem de sănătate deja puternic afectat de numărul mare de pacienți.

Premierul Narendra Modi a impus o carantină strictă pe 25 martie, provocând o migrare în masă a lucrătorilor zilieri din orașe înapoi în satele lor.