MĂSURI PREVENTIVE. Rusia interzice vânătoarea de marmote după apariția unor alerte de ciumă bubonică în China și Mongolia

Publicat: 07 07. 2020, 11:46
MĂSURI PREVENTIVE. Rusia interzice vânătoarea de marmote după apariția unor alerte de ciumă bubonică în China și Mongolia. Sursa foto: Shutterstock

Rusia a anunțat că interzice vânătoarea de marmote și a trimis patrule în regiunile de graniță cu China și Mongolia pentru a se asigura că interdicția este respectată.

Decizia a fost luată în contextul în care China și Mongolia au emis alerte sanitare cu privire la posibile cazuri de ciumă bubonică asociate cu vânătoarea acestor animale, informează The Guardian.

Autoritățile din Bayan Nur, un oraș din regiunea chineză Mongolia Interioară, au emis duminică o alertă după ce un spital din localitate a raportat o suspiciune de ciumă bubonică.

Regiunea chineză a interzis vânătoarea și consumul marmotelor și le-a cerut cetățenilor să raporteze orice caz suspect, precum și să anunțe autoritățile dacă descoperă marmote bolnave sau moarte.

Și țara vecină, Mongolia, a raportat două cazuri de ciumă bubonică, fiind vorba despre persoane care au consumat carne de marmotă. Cazurile au fost descoperite săptămâna trecută în provincia Khovd, din vestul țării.

Rusia supraveghează situația de la frontiere

Autoritățile din regiunea rusă Altai, care are granițe internaționale cu Kazakhstan, China și Mongolia, au informat că oficialii locali au trimis patrule care să supravegheze zona și care să se asigure că interdicția privind vânătoarea marmotelor este respectată. Totodată, patrulele au misiunea de a-i informa pe cetățeni cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care vânează aceste animale și le consumă carnea.

Oficiul local al Rospotrebnadzor, autoritatea de supraveghere din domeniul sănătății publice, a declarat că acele cazuri care au apărut în China și Mongolia nu reprezintă în acest moment un pericol pentru locuitorii din Altai.

Ciuma este o boală infecțioasă extrem de contagioasă. Afecțiunea este mortală dacă nu este tratată la timp și este transmisă la om cel mai adesea de către rozătoare.

Cu toate acestea, boala poate fi tratată cu antibiotice. Apariția unor focare de ciumă bubonică este din ce în ce mai rară în ultimii ani.