Mexicul va depăși Marea Britanie în ceea ce privește numărul de decese provocate de COVID-19

Publicat: 31 07. 2020, 23:58
Actualizat: 31 07. 2020, 23:59
Mexicul va depăși Marea Britanie în ceea ce privește numărul de decese provocate de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock

Mexicul ar urma să depășească Marea Britanie în ceea ce privește numărul de decese provocate de COVID-19, astfel că va urca pe locul trei la nivel mondial din acest punct de vedere.

Recordul nedorit va plasa Mexicul în spatele Braziliei, cea mai afectată țară din America Latină și în urma Statelor Unite, informează Reuters.

Peste 91.000 de oameni au murit în Brazilia din cauza COVID-19, iar numărul deceselor din Statele Unite ale Americii a depășit 152.000.

Mexicul a înregistrat joi 639 de noi decese, apropiindu-se astfel de 46.000 de morți și de 416.179 de cazuri confirmate. Regatul Unit a înregistrat 46.084 de morți și 303.913 de cazuri, potrivit Universității Johns Hopkins.

Oficialii mexicani spun că pandemia este probabil mult mai extinsă decât o arată cifrele oficiale.

America Latină, una dintre cele mai afectate regiuni

America Latină a devenit una dintre cele mai afectate regiuni ale lumii de pandemie, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 s-a dubat în ultima lună, ajungând la 4,7 milioane.

Columbia, unde sunt în vigoare restricții până în august, se așteaptă să depășească 10.000 de morți vineri și să ajungă la 300.000 de cazuri în weekend.

În timp ce Regatul Unit pare să fi controlat virusul, pandemia nu pare să dea semne de încetinire în Mexic, țară care încearcă să își repornească economia de la sfârșitul lunii mai.

Președintele țării, Andres Manuel Lopez Obrador, care a provocat revoltă după ce a refuzat să poarte mască de protecție în public, a declarat, vineri, că intenționează să organizeze ceremoniile cu ocazia Zilei Independenței, în pofida creșterii numărului de îmbolnăviri.

Lopez Obrador a criticat instituțiile media care au prezentat Mexicul ca fiind una dintre cele mai afectate țări din lume în ceea ce privește numărul de cazuri, spunând că statisticile referitoare la numărul de cazuri pe cap de locuitor sunt mai corecte decât cele care prezintă cifre absolute.