Patru militari americani au fost arestați în Libia

Publicat: 28 12. 2013, 11:29

UPDATE Cei patru militari americani capturați în Libia au fost eliberați

Cei patru militari americani arestați vineri de serviciile de securitate libiene au fost eliberați, anunță Departamentul de Stat al Statelor Unite.

„Cei patru militari deținuți de serviciile de securitate libiene au fost eliberați. Continuăm să elucidăm circumstanțele incidentului”, a declarat, potrivit AFP, Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al diplomației americane.

„În momentul arestării, militarii americani acționau în zona Sabratha, la 60 de kilometri vest de Tripoli, în cadrul eforturilor de pregătire în materie de securitate”, a precizat oficialul american.

Potrivit ziarului The New York Times, cei patru militari făceau parte din echipa de securitate a ambasadei americane de la Tripoli.

În septembrie 2012, un atentat care a vizat consulatul american din orașul libian Benghazi s-a soldat cu moartea ambasadorului american și a altor trei funcționari diplomatici.


Patru militari americani au fost reținuți de autoritățile libiene, a anunțat vineri seară Departamentul de Stat, declarând că încearcă să obțină eliberarea acestora, relatează AFP.

„Putem confirma că patru militari americani sunt în prezent deținuți de către guvernul libian”, a scris într-un scurt comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Jennifer Psaki.

„Căutăm să stabilim faptele și să asigurăm repunerea lor în libertate”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, precizând că autoritățile americane sunt „în contact cu responsabilii libieni cu privire la acest dosar”.

Departamentul de Stat american nu a dat alte detalii cu privire la circumstanțele și locul unde au făcute aceste arestări ale militarilor americani.

Statele Unite au fost în septembrie 2012 ținta unui atac armat împotriva consulatului de la Benghazi, în estul Libiei, care s-a soldat cu moartea ambasadorului american și a altor trei agenți. La sfârșitul lui noiembrie, un profesor american a fost împușcat mortal tot la Benghazi.