Pentru a obține zboruri gratis de la Lufthansa, o femeie a comis o infracțiune condamnabilă nu doar de instanță

Publicat: 10 04. 2015, 13:26

This browser does not support the video element.

Ziarul local Halterner Zeitung a relatat că femeia a pretins că este verișoara unuia dintre cei doi profesori care se întorceau, alături de 16 elevi, de la un schimb de experiență din Barcelona, cu avionul prăbușit la 24 martie.

Femeia a adus cu ea alte trei persoane în două călătorii în sudul Franței, pe cheltuiala companiei Lufthansa, a vizitat locul tragediei aviatice și chiar a acceptat consiliere psihologică.

Lufthansa, a cărei filială low-cost este Germanwings, a depus acuzații împotriva femeii, care este originară din Beverungen, landul Renania de Nord-Westfalia, după ce tatăl profesorului a informat ziarul local despre falsa legătură de rudenie. Ea urmează să fie interogată zilele următoare de poliția din Hoxter.

Un purtător de cuvânt al companiei a apreciat că această faptă este „regretabilă”. „Regretăm foarte mult că familiile îndoliate au fost deranjate de acest eveniment”, a declarat el pentru Westfalen-Blatt.

Femeia a profitat de procesul de înregistrare rapidă a rudelor victimelor, pus la dispoziție de companie în zilele care au urmat tragediei. Doar o „anumită probabilitate” era necesară pentru a obține acces la curse aeriene către zona catastrofei, a precizat purtătorul de cuvânt, explicând că nimeni nu voia ca familiile victimelor să fie împovărate cu proceduri birocratice.

O aeronavă Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbușit în Alpii francezi la 24 martie, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbușit intenționat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj. Datele obținute din cea de-a doua cutie neagră a avionului au arătat că Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendentă și în același timp a mărit viteza aeronavei.

Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendințe sinucigașe și depresie în urmă cu câțiva ani, înainte de a deveni pilot. În plus, procurorii au găsit la locuința copilotului adeverințe medicale care îl declarau inapt pentru lucru, valabile inclusiv pentru ziua tragediei, dar Lubitz le-a rupt și nu și-a anunțat angajatorii. De asemenea, au apărut informații potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere și despre ușile cabinelor de pilotaj.