Podul sinucigașilor va primi plase de protecție. 1.400 de oameni s-au aruncat în ocean de pe el

Publicat: 28 06. 2014, 16:31
Actualizat: 02 02. 2019, 05:17

Consiliul municipal din San Francisco a votat în unanimitate acordarea unei finanțări de 76 milioane de dolari pentru acest proiect.

De la inaugurarea podului Golden Gate, în 1937, peste 1.400 de persoane s-au sinucis aruncându-se în ocean de pe această structură. Anul trecut, 46 de persoane s-au sinucis în acest fel, stabilind un nou record în domeniu.

Votul din această săptămână reprezintă o victorie repurtată de o campanie veche de câteva decenii lansată de familiile victimelor.

Decizia de amplasare a unei plase uriașe din oțel inoxidabil a fost aprobată inițial în 2008, ca măsură de prevenire a sinuciderilor din orașul San Francisco. Însă finanțarea proiectului a întâmpinat dificultăți majore.

Unul dintre obstacole a fost înlăturat atunci când președintele american a semnat o lege prin care amplasarea barierelor și a plaselor de siguranță a devenit eligibilă pentru finanțare din fonduri federale. De altfel, Guvernul federal american va asigura 49 milioane de dolari din finanțarea totală a acestui proiect.

Plasa de sub podul Golden Gate va avea o lățime de șase metri și va fi amplasată pe ambele părți laterale ale construcției.

Într-o conferință de presă organizată joi, înainte de votul Consiliului municipal din San Francisco, unul dintre puținii oameni care au supraviețuit tentativei de sinucidere, după ce s-a aruncat în ocean, sărind de pe celebrul pod, a respins argumentul potrivit căruia persoanele suicidare vor găsi o altă metodă pentru a-și pune capăt vieții, dacă acea plasă va fi amplasată.

Kevin Hines, în vârstă de 32 de ani, a spus că a simțit „un regret imediat”, atunci când a sărit de pe podul Golden Gate.

„Niciun suflet, nici un singur alt suflet nu va mai fi pierdut de pe acel pod”, a spus el.

Potrivit autorităților din San Francisco, proiectul va fi finalizat până în anul 2018.

Podul Golden Gate este o structură suspendată care traversează strâmtoarea Golden Gate pe o distanță de 4,8 kilometri, făcând legătura între Golful San Francisco și țărmul Oceanului Pacific. Golden Gate Bridge este unul dintre cele mai cunoscute simboluri pe plan internațional ale orașului San Francisco, ale statului California și ale Statelor Unite ale Americii. De asemenea, el a fost declarat una dintre „minunile lumii moderne” de către Societatea americană a inginerilor civili.