Restaurantele de lux care își așază clienții la masă în funcție de aspectul fizic. „Cei care arată bine sunt conduși la locurile mai bune, astfel încât poată fi văzuți”

Publicat: 07 11. 2013, 19:27
Actualizat: 22 03. 2014, 03:26

Frații Thierry și Gilbert Costes, care administrează două restaurante de lux din Paris, Le Georges și Café Marly, au fost acuzați de snobism estetic după ce două foste angajate au dezvăluit că oaspeții sunt așezați la mese în funcție de aspectul fizic, informează dailymail.co.uk.

Astfel, proprietarii restaurantelor Le Georges, situat pe terasa centrului Pompidou, cu o vedere impresionantă asupra Parisului, și Café Marly, situat lângă Luvru, ar fi dat instrucțiuni clare personalului să ofere locurile mai bune la mese clienților cu aspect fizic plăcut.

„Cei care arată bine sunt conduși la locurile mai bune, astfel încât poată fi văzuți de ceilalți, iar cei care arată mai puțin bine sunt conduși spre locurile din colțurile sălii”, au declarat două foste angajate săptămânalului francez Le Canard Enchaîné.

Acestea au precizat că aceeași regulă se aplică și personalului, femeile care doresc un post la aceste restaurante trebuind să aibă înălțimea și fizicul unui top-model.

Grupul Costes, condus de frații Thierry și Gilbert Costes, deține mai multe restaurante și cafenele din Paris, precum și hoteluri și cinematografe.

Gilbert Costes și-ar fi făcut un obicei din instruirea personalului cu privire la „principiile de frumusețe” ale grupului Costes: „Dacă oamenii arată bine, îi așezați aici, dacă nu, îi așezați dincolo!”

Dacă, din întâmplare, un oaspete cu un aspect fizic mai puțin plăcut este așezat la o masă mai bună, personalul este admonestat, proprietarii susținând: „Toată lumea îi vede când intră, ne strică imaginea”.

Politica de angajare a personalului feminin este, de asemenea, foarte strictă: femeile cu vârsta peste 30 de ani și care au mai puțin de 1,70 m înălțime nici nu ar trebui să aplice pentru vreun post al grupului Costes, conform surselor citate.