Un arhitect și soția sa și-au îndeplinit visul de a locui într-o casă autonomă, izolați într-o pădure: Copiii s-au săturat să taie lemne. Erau jenați

Publicat: 16 01. 2024, 09:06
Sursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Un arhitect britanic și soția sa, Piers Taylor și Sue Philips, au luat decizia de a-și construi o casă într-o pădure izolată fără acces auto în 2005, în dorința de a deveni autonomi energetic.

Arhitectul britanic Piers Taylor și soția sa, Sue Philips, au transformat o veche școală de piatră din secolul al XVIII-lea, situată la periferia orașului Bath, într-o locuință modernă. Cu toate că accesul auto nu este posibil, familia a optat pentru această alegere pentru a obține independență energetică.

Inițial, casa a fost conectată la electricitate, dar nu și la gaze, astfel încât Piers Taylor a instalat o centrală pe lemne pentru a asigura încălzirea și apa caldă. Cu timpul, aducerea lemnelor din jurul pădurii a devenit o muncă solicitantă fizic, iar arderea lor a generat emisii de carbon.

Piers Taylor a recunoscut că, de-a lungul anilor, copiii săi au ajutat la activitățile de tăiat și pregătirea lemnelor, dar aceștia s-au săturat de munci și se simțeau puțin rușinați față de prietenii lor care locuiau în case convenționale.

„De obicei, eu mă ocupam de tăierea cu drujba, iar apoi, pe măsură ce copiii mei creșteau, ei mă ajutau la despicare și stivuire. Copiii pur și simplu s-au săturat. Erau ușor jenați, toți prietenii lor locuiau în case convenționale”, a spus el.

Cu toate acestea, familia a reușit să atingă eficiență energetică, îmbunătățind izolația pereților și ferestrelor, instalând încălzire prin pardoseală alimentată cu electricitate. Casa produce acum electricitate prin panouri solare și o baterie proprie, reducând semnificativ necesitatea de lemne.

„Izolația și etanșeitatea la aer se comportă la fel de bine ca o casă pasivă”, a spus el

Arhitectul Piers Taylor oferă sfaturi celor care doresc să adopte un stil de viață similar, sugerând să „reducă cererea”, adică să găsească soluții pentru a diminua consumul de energie.

Locuința lor, situată în mijlocul naturii, a devenit și o atracție pentru turiști și jurnaliști care doresc să descopere povestea lor unică, potrivit BBC.