Adriean Videanu, la Interviurile Gândul: „N-am fost niciodată pe plajă la Monte Carlo. Am fost întotdeauna la Cannes”. Cât costă camera de hotel a unui ministru

Adriean Videanu, la Interviurile Gândul: „N-am fost niciodată pe plajă la Monte Carlo. Am fost întotdeauna la Cannes. Cât costă camera de hotel a unui ministru
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 03:45

Despre procesele cu presa
• Întrebat câte proceseare cu ziarele și televiziunile care îl atacă, Videanu a răspuns:”Multe, pentru că am luat această decizie fiind în dificultate,neavând posibilitatea să prezint punctul meu de vedere, de câte orio calomnie la adresa mea este spusă, instanța este cel mai bunlucru. A fost modalitatea mea derăspuns la anumite atacuri care nu mi se parjustificate”.

Despre „Videanu e un hoț”: „Și un copil iresponsabil caPonta trebuie să răspundă”
• „Da, am reacționat.L-am dat în judecatăpe Victor Ponta pe această temă”, a spusVideanu, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că nu arfi recționat când liderul PSD l-a calificat drept hoț. „Și un copiliresponsabil trebuie să răspundă în fața legii”.

Fragment de la Interviurile Gândul: „Oricând și eu văpot filma pe dumneavoastră sau pe oricine altcinevarelaxându-se”

– Există mulți oameni care joacă table la Monte Carlo peplajă?
– În primul rând, n-am fost niciodată la Monte Carlo pe plajă, amfost la Cannes, deci n-am fost la Monte Carlo. Vreau să rețineți:am fost în perioada mea de concediu. Oricând și eu vă pot filma pedumneavoastră sau pe oricine altcineva relaxându-se. Era perioadade 5-7 zile de concediu pe care mi-am rezervat-o pentru mine șifamilia mea. Chiar aș putea s-o prezint ca un element deindecență.

– Sunt multe legende în presă sau la televizor legate deacel loc. N-am aflat niciodată direct de la sursă ce se întâmplăacolo. Există pozele paparazzilor și multe informații care unelesunt reale, altele sunt legende. Ce se întâmplă acolo, domnuleVideanu?
– Absolut nimic. Încă o dată vă spun: n-am fost niciodată pe plajăla Monte Carlo. Am trecut prin Monte Carlo, evident. Am fostîntotdeauna la Cannes și am fost mulți ani consecutiv, iarimaginile pe care le-ați văzut, reluate inclusiv anul acesta, suntdin anul 2007-2008, când, într-adevăr, am fost. M-am dus cuprietenii mei, cu familia mea, este perioada concediului legal,fiecare om cred că se duce acolo unde dorește să-și facă concediulcu familia și cu prietenii.

– Sper să nu o considerați o indecență…
– Nu, nu. Indecența este din partea celor care au încercat sătransforme vacanța unei familii într-o chestie de interespublic.

– Dar credeți că este un interes legitim să știi câtcheltuiește un ministru al tău într-o vacanță, într-o țară străină?Există camerele acelea de 3.000 de euro?
– 380 de euro, atât era camera, pentru că beneficiam de o anumităreducere, fiind membru al grupului Intercontinental. Știți că suntacele carduri care se dau pe lanțurile hoteliere. Aberațiile dinmintea unor oameni…

– Hotel Martinez, 3.000 de euro…
– Deci este o aberație, credeți-mă. Este efectiv o aberație chestiaasta. Niciun om normal la cap, din punctul meu de vedere, nu și-arpermite să plătească 3.000 de euro pe noapte.

– Deci 380, mai mult n-ați…

– Acesta a fost costul pe care eu l-am plătit atunci laCannes.

Citește aiciinterviul integral: Adriean Videanu: „Niciun om normal lacap, din punctul meu de vedere, nu și-ar permite să plătească 3.000de euro pe noapte”

Adriean Videanu a fost, ieri, la VideochatulGândul, unde a răspuns trei sferturi de orăîntrebărilor venite de la cititori și apoi a vorbit, laInterviurileGândul, despre situația din Guvern și din partid.Iată mai jos o parte din răspunsuri, varianta integrală ainterviurilor putând fi accesată pe www.gandul.info

Despre casa de la Snagov, de 1.350 mp: „Pare mare, darnu e”

• „Casa de 1.350 demetri pătrați pare mare, pentru că are P+1 și o mansardă, dar nu e.Sunt patru dormitoare, o poartă, un living, un birou, un garaj șidependințe. Referitor la avereamea, am respins toate aprecierile cum că am 200de milioane de euro. Singura mea avere e cea din declarația deavere. Desigur, sunt acționar, dar sunt printre puținii politicienicare au declarat-o”.

Despre începuturi: „Înainte de 1989 am muncit în zonalegumicolă, la 14 ani am plecat de acasă”
• „Am fost un om care amuncit foarte mult alături de părinții lui. Eram în zonalegumicolă, în zona din care eu vin, dinTeleorman. Asta nu înseamnă că mi-a fost rușine ca student fiindsau elev fiind să mă trezesc la 5 dimineața și să mă culc la 12noaptea și să muncesc alături de părinții mei. Am muncit destul demult, părinții mei nu au fost nici securiști, nici membri departid”, a precizat Videanu la întrebarea referitoare la ce a făcutînainte de 1989, dacă a vândut varză în piață. Videanu a arătat căa plecat de acasă de la vârsta de 14 ani, iar părinții săi nu auștiut unde a făcut liceul și facultatea.

Despre afacerile „doar cu o strângere demână”
• Ministrul a spus că înRomânia se mai pot face afaceri „doar cu o strângere de mână” și căs-a simțit „mai confortabil în zona de business decât în politică”,unde este dezamăgit de „oamenii care nu au nimic de spus pentrusocietate și fac doar atacuri politice”. El a dat ca exemplu înacest sens un contract în Arabia Saudită obținut de una dintrefirmele pe care le deține, respectiv Marmosim: „Cel mai importantcontract extern al meu l-am făcut cu o strângere de mână și încă semai pot face afaceri așa în România. Este un contract pe 12 ani șiniciodată nu a întârziat vreun container sau vreun euro”.

Despre alianța PDL-PNL și despre condiția liberalilor”fără Băsescu”
• „Aceasta (condiția”fără Băsescu”) este obtuzitatea din punctul meu de vedere înrealizarea unei alianțe PDL-PNL. Din punct de vedere doctrinar,lucrurile nu sunt foarte diferite, chiar aș putea spune, că amlucrat destul de mult împreună, ele sunt chiar foarte apropiate.Aici e problema de persoane. Iar când o formațiune politicăcondiționează o alianță politică de problema de persoane, deja eucred că este în zona obtuzității politice. Ar trebui găsite aceleelemente care unesc un anumit curent politic, o anumită gândiredoctrinară și nu neapărat elementele care pot să despartă”.
• „Dacă un politicianîși face calculele pe sondajele de opinie de astăzi, este cel puținnaiv. Asta este naivitatea care răzbate în momentul de față dinatitudinea celor de la PSD și PNL. Practic, orice majoritate seface pe voturile din Parlament, nu pe previziunea din sondajele deopinie. Iar nebunia unora cu alegerile anticipate ar arunca Româniaîntr-o criză fără precedent. O criză politică peste criza economicăactuală ar duce în mod automat la lipsa de credibilitate aRomâniei, ar aduce prejudicii de necuantificat în această perioadă.Dar naivitatea unor politicieni îi face să se manifeste caatare”.

Despre Cristian Preda
• „Domnul Cristian Predasă vină cu argumente. Sunt dispus să fac o discuție cu domnulCristian Preda, dar pe argumente economice și pe ce-ar fi trebuitsă facă Guvernul, până obosește”.

Despre „Observatorul prețurilor” și campania „Consumăromânește”
• Videanu a spus cătermenul în care Observatorul prețurilor să devină funcțional afost stabilit pentru 15 septembrie și va avea „un efect psihologic”pentru a atenua specula.
• „Vom avea un demerssuplimentar în toamnă, respectiv campania «Consumă românește». Vremsă arătăm diferența de preț între produsele autohtone și celeimportate. E incorect să rămână produse pe câmp că nu are cine săle valorifice și să importăm produse”.
• „Vrem să creăm centrede depozitare pentru produsele agricole, acesta fiind un pasimportant în reindustrializarea producției alimentare șifiscalizarea agriculturii, care e importantă. Niciun investitor nuva veni să își facă de exemplu fabrică de conserve dacă nu va aveaun centru de unde să își procure materia primă”.

Citește mai departe în paginaurmătoare

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...