Câți bani pierde România anual pentru că nu merg imprimantele sau echipamentele IT

Publicat: 29 03. 2017, 16:34

Dar, în timp ce feedback-ul de la cei 100 de angajați chestionați în cadrul studiului sugerează că aceștia pierd în medie, 10 minute zilnic, rolul imprimantelor continuă să fie esențial în eficiența și productivitatea din birouri, cei chestionați susținând că productivitatea ar scădea în medie cu 28% dacă imprimantele ar fi eliminate, scrie Business Magazin.

Pe lângă problemele cu întreținerea și întreruperile, se pierde timp suplimentar din cauza modului în care sunt distribuite imprimantele, angajații deplasându-se în medie 5,4 metri până la cel mai apropiat echipament, ceea ce sugerează că numeroase companii încă folosesc un model tradițional de imprimare centralizată. Această distanță este mare, dacă ne gândim că cei chestionați imprimă în medie 38 de documente zilnic.

Potrivit studiului, cei 2.380 de angajați ai birourilor din EMEA imprimă în medie 14 de documente pe zi și merg pe jos în medie 263 metri zilnic pentru a lua din imprimante documentele pe care le printează. În total, angajații parcurg anual o distanță de 58 kilometri, echivalent cu participarea la 1,3 maratoane.

„Modelul de imprimare centralizată nu este ideal pentru  toate companiile și are limitări clare”, spune Simona Decuseară, Sales and Marketing Manager Epson România și Bulgaria. „Locurile de muncă moderne și grupurile de lucru mai mici sunt mai potrivite pentru flexibilitatea oferită de modelele de imprimare localizată, eliminând frustrările și consumul de timp generat de necesitatea de a părăsi spațiul de lucru pentru a prelua printurile. Toți acești factori afectează motivația și productivitatea angajaților și, în cele din urmă, eficiența -ceea ce înseamnă că micile schimbări asupra tipurilor de imprimante și structurii flotei pot oferi o schimbare majoră a profitului.”