Cele mai frecvente greșeli pe care le fac utilizatorii de iPhone

Publicat: 08 02. 2014, 16:58
Actualizat: 09 01. 2020, 00:18

Utilizatorii de iPhone fac mai multe greșeli care îi costă bani, timp sau autonomia bateriei, potrivit Mediafax.ro. Iată care sunt acestea:

Telefonul rămâne deschis tot timpul. Chiar dacă este inactiv, atunci când telefonul rămâne deschis pentru perioade lungi de timp bateria este solicitată și, în timp, își pierde proprietățile.

Bluetooth-ul și WiFi-ul rămân pornite permanent. Când sunt deschise și nu sunt folosite, aceste opțiuni nu fac decât să consume baterie.

Folosirea telefoanelor la temperaturi extreme. Telefoanele inteligente nu sunt făcute să fie folosite la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, așa că utilizarea lor atunci când temperatura scade sub 0 grade Celsius sau depășește 35 de grade nu este indicată.

Telefoanele rămân în priză peste noapte. Punerea telefonului la încărcat peste noapte este, într-adevăr, cea mai convenabilă soluție, dar nu este cea mai indicată, spun specialiștii. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să se consume mai rapid decât ar trebui.

Folosirea încărcătoarelor care nu sunt fabricate de Apple. Încărcătoarele originale sunt scumpe, dar merită investiția, spun experții. Încărcătoarele contrafăcute pot produce pagube telefoanelor și, în unele cazuri, pot să provoace chiar explozii sau incendii.

Telefoanele nu sunt curățate suficient de bine. În prezent, telefoanele sunt utilizate tot timpul zilei, în toate locurile în care merge posesorul, așa că acestea au ajuns să găzduiască mai multe bacterii decât vasul de toaletă sau bolurile din care mănâncă animalele de companie. Astfel, smartphone-urile trebuie dezinfectate din când în când.

Filmarea în modul portret. Deși această tehnică nu produce pagube telefonului, calitatea imaginilor este slabă, iar clipurile video filmate în acest fel sunt greu de urmărit.

Lăsarea telefonului deblocat sau fără parolă. Conform celor de la Apple, aproximativ jumătate dintre utilizatori nu își asigură telefoanele prin folosirea parolei.