Cum ne putem proteja telefonul inteligent de atacurile cibernetice

Publicat: 08 06. 2015, 19:21

This browser does not support the video element.

„În primul rând, trebuie să acordăm o atenție sporită SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicații, pentru care este necesară efectuarea unei plăți, chiar dacă aceasta este una modică. De asemenea, trebuie să fim atenți la datele stocate în memoria telefonului sau în cloud și chiar să utilizăm un cod de blocare a terminalului”, a spus Dan Badea, care face parte din echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm.

Potrivit acestuia, numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru rețelele de socializare sunt principalele „victime” ale hackerilor.

Pentru a putea oferi telefonului o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice, specialistul EuroGsm recomandă instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar și descărcarea aplicațiilor din surse sigure.

Instalarea unei aplicații antivirus pe smartphone ajută în menținerea securității datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variată. Printre cele mai populare aplicații antivirus, care permit scanarea aplicațiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numără AntiVirus Security, Avast, Bitdefender Antivirus Free, Eset Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security sau Kaspersky Internet Security.