Gadgeturi și accesorii banale în străinătate, dar care se găsesc foarte greu în România

Publicat: 12 05. 2013, 10:46
Actualizat: 11 01. 2020, 07:15

Fie că este vorba de gadgeturi sau de un banal clip metalic pentru bani, în România sunt produse care se găsesc foarte greu sau nu există în oferta magazinelor, deși în străinatătate sunt comune. Ați încercat vreodată să cumpărați un suport de cabluri pentru birou? Dacă ați făcut asta, atunci știți despre ce e vorba când discutăm despre astfel de probleme.

Vă prezentăm câteva gadgeturi care sunt greu de găsit în România. Lista rămâne deschisă. Așteptăm sugestiile dumneavoastră la comentarii.

1. Trepied pentru filmare cu smartphone-ul. Dacă trepieduri de dimensiuni mici se găsesc la retailerii electro-IT din România sau în magazinele online, precum Mediagalaxy, Altex, sau F64.ro, trepiedurile cu adaptor special pentru smartphone sunt o raritate. Singura oferă pe care am reușit să o găsim era pe Okazii.ro, însă stocul fusese epuizat de mult. În acest moment, singura soluție este să comanzi un astfel de dispozitiv în străinătate, la prețul de circa 30 de dolari plus taxe, sau să cumperi minitrepiedul din România și să comanzi  adaptorul pentru telefon din altă țară. Piață pentru astfel de dispozitive există, cu siguranță, însă magazinele duc lipsă de imaginație. Potrivit Samsung, anul acesta se vor vinde în România circa 1,3 milioane de smartphone-uri, iar în 2014 mai mult de 1,5 milioane de unități.

2. Suporturi pentru cablurile de pe birou. Există câteva oferte, însă fie stocurile sunt epuizate, fie sunt disponibile doar pentru clienții firme, nu și pentru consumatori. Un exemplu de astfel de suport este cel de la Meluva (foto). Acesta se atașează pe birou printr-o suprafață lipicioasă și prin el se trece cablul de laptop, smartphone ș.a. Astfel, cablurile nu mai cad de pe birou atunci când sunt deconectate de la dispozitive.

Alte dispozitive care se găsesc greu în România

Clipuri metalice pentru bani. Prin cele mai multe magazine, nici nu s-a auzit de așa ceva. Singurele modele pe care le-am găsit erau fie din argint, fie placate cu aur, deci foarte scumpe.

Briciuri. La fel ca și în cazul clipurilor pentru bani, vânzătorii se uită la tine ca la un ciudat dacă întrebi de așa ceva. De ce mai este necesar un brici în ziua de azi? Din două motive: este util pentru retușuri după bărbierit sau pentru colecția personală. În statele din vestul Europei găsești foarte ușor briciuri. În magazinele online din România sunt disponibile câteva modele, însă prețurile sunt foarte mari. De exemplu, un brici Solingen costă 180 de lei. Cele cu lamă care poate fi schimbată sunt mult mai ieftine, însă nu sunt briciuri în adevăratul sens al cuvântului.