Un cunoscut comerciant și distribuitor de dispozitive mobile din România a înregistrat afaceri de 45 milioane de euro în 2014. Rețeta succesului: iPhone 6 și „gadgeturile”

Publicat: 21 02. 2015, 13:45
Actualizat: 09 01. 2020, 01:03

Potrivit lui Tudor Țiboc, directorul executiv al companiei din Baia Mare, creșterea a fost susținută de introducerea unei noi categorii de produse, numită de el „gadgeturi”, din care fac parte, în cazul QuickMobile, ceasurile inteligente, brățările de fitness sau camerele de acțiune. A ajutat și cererea masivă pentru iPhone 6, terminal adus în premieră pe piața locală de QuickMobile. De exemplu, dacă pentru iPhone 5S, compania a primit 200 de precomenzi plătite înainte ca telefonul să fie disponibil în România, în cazul iPhone 6 numărul precomenzilor plătite a fost de 1.600. 

Pe segmentul ceasurilor inteligente, modelul care a generat cele mai mari vânzări ca valoare a fost Moto 360 de la Motorola, iar brandul cu cele mai multe unități vândute a fost MyKronoz. 

Vânzările de smartphone-uri și tablete reprezintă 65% din cifra de afaceri pe anul trecut a companiei. Procentul mare nu surprinde dacă ținem cont de faptul că anul trecut s-au vândut în România, potrivit unor estimări, 2,5-2,7 milioane de smartphone-uri, iar 86% din cei care accesau internetul mobil o făceau, la jumătatea lui 2014, prin intermediul unui astfel de dispozitiv. 

Tablete Nexus 9 în depozitul companiei din Baia Mare (Foto: gândul.info)

Din veniturile de 45 milioane de euro, 15 milioane de euro au fost vânzări directe către clienți finali, iar restul venituri făcute din distribuția de produse. QuickMobile este partener și furnizor pentru companii precum Amazon Europe sau eMAG.ro.

Parteneriatul cu Amazon a fost încheiat în urmă cu un an și jumătate. Întrebat de ce o companie de talia Amazon are nevoie de un partener mult mai mic din România, Țiboc a explicat că, pe cale oficială, direct de la producători, Amazon nu își poate satisface nevoia pentru anumite produse, precum un telefon foarte căutat sau alt dispozitiv, deoarece are rezervată mereu o anumită cotă maximă din producție. De aceea, cel mai mare retailer online din lume apelează la mai mulți furnizori, printre care și QuickMobile. Amazon Europe mai are un furnizor în România pe segmentul de carte.

QuickMobile intenționează să se lanseze pe piața internațională în acest an prin platforma QuickMobileshop.com. Compania are în acest moment 14 magazine fizice (al 15-lea este în lucru) și 160 de angajați.