UN GADGET PE ZI. LG G Flex, smartphone-ul curbat, a ajuns la Gândul. Primele impresii VIDEO

Publicat: 16 01. 2014, 17:10
Actualizat: 11 01. 2020, 22:26

LG G Flex este unul din primele smartphone-uri cu ecran curbat din lume. Am primit un exemplar la teste și vă prezentăm primele impresii.

Cum nu am mai folosit un telefon cu un astfel de ecran, prima senzație a fost puțin ciudată. Mi-a fost puțin teamă să nu scap telefonul din mână. Acest lucru se întâmplă și deoarece LG G Flex are un ecran generos, cu diagonala de 6 inci (15,24 cm). Ecranul HD Ready are rezoluție de 720×1.280 pixeli, fiind ideal pentru consumul de conținut multimedia. Însă ar fi fost mult mai bine dacă LG punea, pe acest dispozitiv, un ecran Full HD.

Am comparat dimensiunile LG G Flex cu cele ale unui Samsung Galaxy S4 și iPhone 5. După cum se vede, primul pare uriaș în comparație cu celelalte două.

LG G Flex alături de Galaxy S4

LG G Flex alături de iPhone 5

Calitatea construcției este foarte bună, iar materialele utilizate sunt de calitate.

Butonul de On/Off este așezat pe partea din spate, lângă cameră. Pentru a te obișnui cu poziția acestuia ai nevoie de ceva timp. LG spune că aceasta este o poziționare „naturală”, deoarece acolo se „odihnesc” vârfurile degetelor.

Comparație. Imagini realizate cu LG G Flex, Samsung Galaxy S4 și Nokia Lumia 920 (toate camerele au setările implicite). 

Imagine realizată cu LG G Flex

Imagine realizată cu Samsung Galaxy S4

Imagine realizată cu Nokia Lumia 920

LG G Flex, scos din cutie, rulează Android 4.2.2 Jelly Bean, ceea ce e puțin dezamăgitor, dar va primi actualizarea Android 4.4 Kit Kat în acest trimestru. 

Ne place:

– Factorul de diferențiere. Nu putem spune, deocamdată, cât de avantajos este să folosești un ecran curbat, însă cu siguranță terminalul este fascinant.

– Pe ecranul curbat reflexiile sunt mai reduse. De asemenea, riscul ca ecranul să se zgârie este mai redus atunci cânt terminalul este așezat pe o suprafață cu fața în jos. 

– Ecranul mare.

– Calitatea construcției.

– Camera foto de 13 MP realizează fotografii care pot fi comparate calitativ cu cele făcute de Galaxy S4.

– Bateria are capacitate mare, de 3.500 mAh.

– Se mișcă foarte repede. LG G Flex are procesor quad-core de 2,26 GHz și 2 GB memorie RAM.

– Telefonul are un grad de flexibilitate, după cum spune și numele. Poate fi îndoit puțin, iar apoi revine la forma inițială. 

Nu ne place:

– Vine cu ecran HD Ready (720p) și nu Full HD (1.080p).

– Rulează Android 4.2.2 (multe terminale primesc deja actualizarea Android 4.4 Kit Kat).

– Butonul de On/Off este așezat pe partea din spate. Tot căutându-l cu degetele se murdărește cu grăsime geamul camerei, fapt care poate afecta calitatea imaginilor realizate.

– Nu are slot pentru card micro SD (capacitatea de stocare internă este de 32 GB).

– Capacul carcasei nu poate fi scos. Uneori singura soluție de a reporni un telefon blocat este să-i scoți bateria.

Puteți comanda LG G Flex la CEL.ro, la prețul de 2.950 de lei.

Iată, mai jos, o scurtă prezentare video a terminalului: