Vrei să îți trimiți ADN-ul pe Lună? Un startup de biotech te ajută să îți îndeplinești visul

Publicat: 18 09. 2019, 16:03

Startup-ul numit LifeShip, cu sediul în San Francisco, Statele Unite ale Americii, a fost înființat de Ben Haldeman, inginer și antreprenor.

Ideea acestuia este de a oferi o oportunitate unică: de a avea ADN-ul depozitat pe Lună la costuri foarte reduse. Persoana care vrea să facă parte din acest proiect ar trebui să plătească doar kitul de preluare a ADN-ului care costă 99 de dolari.

Toate mostrele adunate vor fi asamblate și combinate cu godul genetic al altor lucruri și ființe, fiind organizate într-o „arhivă” gigantică, fapt realizabil în următorii câțiva ani. Aceste „cutii de depozitare” vor fii asamblate cu ajutorul unui polimer special denumit „chilimbar sintetic”.

Vizitatorii paginii web a companiei sunt întâmpinați de un citat din Maximus Decimus Meridius, personajul jucat de Russel Crowe în filmul „Gladiatorul”: „Ceea ce facem în viață va avea ecou în eternitate”.

Tot pe site, cine dorește să aibă ADN-ul trimis în spațiu, se poate înscrie.

„Vom așeza un monument pe Lună, unul către care toți care vor privi vor vedea în spațiu o parte din ei „, a declarat Ben Haldeman pentru Digital Trends.

Antreprenorul a declarat că  i-a venit această idee deoarece există mari îngrijorări în privința sorții Pământului în deceniile care urmează: „Cred că este vorba despre salvarea viitoarului incert, precum șifaptul că acest lucru ar reprezenta un cadou pentru urmașii noștri. Dacă vom reuși să trimitem acest lucru dincolo de sistemul nostru solar, va fi un cadou și pentru celelalte forme de viață de acolo. Va deveni, cu adevărat, arhiva unei planete destul de incredibile pe care o avem aici, Pământul”.

Foto: lifeship.com

În martie 2019, o navă spațială a fost lansată de către Israel cu ajutorul unei rachete SpaceX, cu destinația: Lună.

Aceasta transporta „Arch Mission”s Lunar Library”, o bibliotecă imensă, ce conținea 30 milioane de pagini de arhive digitale și analoage despre istoria omenirii concepute sub forma de pachete de discuri. Însă transporta și altceva: o picătură de rășină epoxidică cu 100 de milioane de celule de la 25 de oameni și alte organisme.

Însă, din nefericire, landerul s-a prăbușit pe suprafața lunară chiar înainte de aterizare. Totuși, se pare că încărcătura – discurile – nu ar fi fost distrusă.

Foto: Pixabay