Răspunsul IREAL al unui fost procuror, prins cu plantația de canabis în podgorie. Ar putea „revoluționa” lumea gastronomiei!

Publicat: 05 10. 2023, 16:13
Actualizat: 05 10. 2023, 16:16

Un fost procuror la Parchetul Panciu, județul Vrancea, în vârstă de 65 de ani, este cercetat pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc, după ce procurorii au executat două percheziții la proprietăți din orașul vrâncean. A fost, astfel, descoperită o cultură ilegală de cannabis, disimulată într-o plantație de vie, fiind recoltate 241 de plante și mai multe fragmente vegetale, reprezentând muguri de cannabis. Ceea ce a uimit însă foarte tare fost răspunsul fostului „justițiar”, cu privire la întrebuințarea canabisului.

În trecut s-a mai făcut o percheziție la una din proprietățile sale, iar la momentul respectiv a declarat că folosește plantele pentru a face o plăcintă tradițională cu semințe de canabis, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Nu sunt primele percheziții la proprietățile fostului procuror

La o acțiune precedentă a oamenilor legii, acesta declarase că folosește plantele pentru a face o plăcintă tradițională cu semințe de canabis.

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune de prindere în flagrant a unui grup infracţional organizat, din care făceau parte patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 ani, toţi din municipiul Focşani.

Canabisul, unul dintre cele mai consumate droguri în România

Directorul Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a vorbit, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, despre mirajul substanțelor psihoactive, inventivitatea traficanților și drogurile legale, precum canabinoizii, efectele neștiute ale acestora și alertele date în legătură cu unele dintre aceste substanțe legale.

  • Canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România, atât de populația generală (locul 2 în clasamentul celor mai consumate droguri ilicite din România, după noile substanțe psihoactive), cât şi de elevi, potrivit datelor din ultimul raport al Agenției Naționale Antidrog, care cuprinde datele din 2021.
  • În privința urgențelor medicale determinate de consumul de droguri, au fost înregistrate 1.742 de cazuri, în care a fost semnalat consumul cel puțin al unui drog ilicit. Canabisul și noile substanțe psihoactive sunt raportate, în procente similare (27,5% pentru canabis și 26,8% pentru NSP), în peste jumătate dintre cazurile de urgențe pentru care s-a raportat consum exclusiv de droguri ilicite.
  • Consumul de medicamente a fost raportat în 23,8% dintre cazurile de urgență înregistrate. Opiaceele au fost raportate în 7% dintre cazuri, iar consumul de stimulanți a fost menționat în aproximativ 10% dintre cazuri (3,7% cocaină și 6,5% stimulanți, alții decât cocaina).
  • Cele mai multe cazuri de urgență au fost înregistrate pentru persoane tinere, sub 35 de ani (77,1%).
  • Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive (13 ani).

 


CITEȘTE ȘI:

ANUNȚ important după tragedia de la 2 mai. Elevii ar putea fi testați antidrog în școli, dacă au comportament specific consumului de droguri

EXCLUSIV | Cum s-a schimbat în pandemie profilul dependentului de droguri. ”Mulți consumă la adăpostul caselor. Poate fi problemă de sănătate publică”

EXCLUSIV VIDEO | De la o primă doză la supradoză. Psihologul Agenției Antidrog: „Sunt foarte mulți tineri care nu au ratat nici o substanță”

EXCLUSIV VIDEO | Consumul de droguri în rândul elevilor, un fenomen scăpat de sub control? Directorul Agenției Antidrog: ”Sunt tot felul de substanțe la îndemâna copiilor, combinații de medicamente care pot crea senzații halucinogene”

EXCLUSIV| Cum văd părinții problema drogurilor în școli. ”Există consum pentru că ofițerii specializați stau într-o zonă de confort, vin doar la pont”