Percheziții într-un dosar privind demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul Capitalei

Publicat: 20 01. 2021, 09:51
Actualizat: 20 01. 2021, 14:19
Percheziții într-un dosar privind demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul Capitalei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează nouă percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal cu privire la  demolarea ilegală a unui imobil .

UPDATE

„Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti este Împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de șase suspecți pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals de declarații, omisiunea sesizării și executarea de lucrări fără autorizație de desființare.

De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor la blocul de locuințe din strada Visarion”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Potrivit unei surse apropiate anchetei, clădirea, constuită în urmă cu aproximativ 100 de ani, se afla în centrul Capitalei, lângă Secția 1 de Poliție.

Dosarul priveşte săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare, toate în legătură cu demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul municipiului Bucureşti, într-o zonă protejată construită.

În acelaşi timp, se vor pune în aplicare şase mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor.

Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

La acţiune, participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.

Perchezitii se fac și la OCPI Sector 1 și Direcția Generală de Poliție Locală a Municipiului București.

Cânepa, în atenția DIICOT: Orice produs care conţine THC, indiferent de concentraţie, se încadrează noţiunii de drog. 23 de percheziții au fost efectuate marți

În cursul anului 2020, pe teritoriul României au început să funcţioneze magazine care promovează produse obţinute din cânepă, conţinând canabidiol (CBD).

DIICOT precizează că 9 – Tetrahidrocanabinol (9 – THC) este o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta canabis, iar canabisul face parte din Tabelul-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, fiind un drog de risc.

DIICOT a transmis  într-un comunicat transmis marţi, după ce procurorii au efectuat 23 de percheziţii în judeţele Braşov, Timiş, Sibiu şi Cluj, la domiciliile unor persoane acuzate că vindeau droguri de risc prin intermediul unor societăţi comerciale/magazine, care promovau produse obţinute din cânepă, pretinzând că ar avea efecte benefice pentru sănătate.