Sectorul în care bucureștenii ar putea plăti chiar și 600 de lei pentru un loc de parcare

Sectorul în care bucureștenii ar putea plăti chiar și 600 de lei pentru un loc de parcare
Sectorul în care bucureștenii ar putea plăti chiar și 600 de lei pentru un loc de parcare / Foto ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 20/01/2021, 07:00

În sectorul 1 al Capitalei, taxa anuală pentru un loc de parcare de reședință ar putea „exploda” până la 600 de lei.

600 de lei pe an, atât ar putea plăti un bucureștean pentru a beneficia de un loc de parcare de reședință în Sectorul 1!

În condițiile în care taxa actuală (cel puțin în Sectorul 3) este de 62 de lei pe an, creșterea ar fi uriașă.

De la 1 ianuarie, taxele pentru parcarea de reședință au crescut până la 84 de lei în zona centrală, scrie digi24.ro. La Primăria Sectorului 1 se dezbatere majorarea prețurilor chiar de opt ori.

Cum poți fi amendat chiar dacă plătești locul de parcare

Potrivit proiectului aflat în dezbatere publică, cei care vor să rezerve un loc de parcare standard de reședință doar pe timpul nopții, în zilele lucrătoare între orele 18.00 și 08.00, trebuie să achite 270 de lei pe an!

Dacă vor bloca aceste locuri de parcare pe timpul zilei, riscă amenzi. Cei care vor să rezerve locul de parcare full-time vor plăti 600 de lei pe an.

Un alt edil care ar putea lua măsuri similare este cel de la Sectorul 2. „Sunt 26.000 de locuri de parcare și 360.000 de mașini. Ceea ce am putea face este să le reducem cetățenilor dependența de mașină. Să-i putem face să folosească mai mult transportul în comun”, a declarat Radu Mihaiu.

Mii de bucureşteni parchează civilizat cu Amparcat.ro! Plăteşti parcarea printr-un singur buton

Amparcat.ro este cea mai nouă aplicaţie pentru mobil care îţi permite parcarea în Bucureşti simplu şi civilizat.

Odată instalată pe telefon de pe site-ul amparcat.ro sau din Googleplay ori Appstore aplicaţia îţi găseşte automat parcarea în care te afli, îţi selecteaza automat tariful orar şi îţi permite plata prin apăsarea unui singur buton.

Înregistrarea maşinii tale şi a numărului de telefon îţi vor permite să primeşti alerte când expiră timpul, alerte cu parcarea în locuri nepermise şi evitarea de amenzi inutile.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase