VIDEO | Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest. Judecătorii Tribunalului București au decis prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile

Publicat: 20/01/2023, 14:30
Actualizat: 20/01/2023, 16:59

Zi importantă pentru frații Andrew și Tristan Tate. Judecătorii de la Tribunalul București decid dacă prelungesc măsura arestului preventiv în cazul britanicilor sau dacă îi eliberează. Ședința este secretă, iar măsura va putea fi contestată la Curtea de Apel București.

UPDATE 17:00 – Judecătorii anunță peste două săptămâni dacă ridică sechestrul pus pe averea fraților Tate

Vineri, la Tribunalul București s-a judecat și o nouă cerere depusă de avocații fraților Tate de ridicare a sechestrului pus pe averea milionarilor.

În urma dezbaterilor, judecătorii au rămas în pronunțare.

O decizie în acest caz este așteptată peste două săptămâni.

UPDATE ora 14:30: Măsura arestului preventiv, prelungită cu 30 de zile

Judecătorii Tribunalului București au decis prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile în cazul fraților Andrew și Tristan Tate.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul fostei polițiste și a celeilalte femei arestate în dosarul milionarilor.

Instanța a dispus menținerea lor în arest între 20 ianuarie și 27 februarie.

Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel București, dar este executorie, așa că frații rămân în spate gratiilor.

UPDATE ORA 13.00 Judecătorii au rămas în pronunțare

„Astăzi am avut cererea Parchetului, de prelungire a măsurii arestării preventive, cerere pe care apărarea o consideră în mod evident nejustificată și total exagerată mai ales în condițiile în care susținem în continuare că materialul probator lipsește cu desăvârșire în această cauză, iar ceea ce a fost diseminat în presă nu este altceva decât o interpretare cu totul și cu totul exagerată și disproporționată a unor discuții inofensive din mediul privat al persoanelor respective, cărora li s-a dat o interpretare cu totul și cu totul nejustificată, deci total exagerată.

Noi susținem în continuare că practic în acest moment frații Tate sunt arestați pentru un delict de opinie, pentru ceea ce au spus, la un moment dat, în mediul online și nu pentru ceea ce efectiv au făcut în viața lor privată”, a spus Constantin Ioan Gliga, unul dintre avocații apărării.

„Trebuie să punctăm cumva că, după parcurgerea tuturor actelor și a întregului material de urmărire penală, poziția noastră este fermă că nu există un ansamblu probator de natură a inculpa pe clienții pe care îi reprezentăm”, a adăugat avocatul Eugen Vidineac.

Avocat, despre vizita celebrului vlogger american Adin Ross: Din punctul meu de vedere, el nu are posibilitatea de a-l vizita pe Andrew pentru că nu sunt rude

Avocatul fraților Tate a explicat și motivul pentru care cererea de prelungire a arestului preventiv s-a judecat cu toate că primul mandat expira abia pe 29 ianuarie.

„Așa se întâmplă și e corect. Ar trebui judecată cu cel puțin cinci zile înainte de expirarea mandatului pentru că împotriva acestei soluții de astăzi se poate formula calea de atac a contestației pentru ca judecătorii să poată avea timp să-și motiveze soluțiile, să trimită într-o eventuală contestație dosarul la instanța superioară, desigur ea se judecă întotdeauna cu câteva zile înainte. Marți este zi liberă (24 ianuarie – n.red.) și poate chiar luni, cu atât mai mult trebuia să se respecte termenele pentru a nu expira mandatul”, a spus avocatul Eugen Vidineac.

Apărătorul lui Andrew Tate a vorbit și despre vizita celebrului vlogger american Adin Ross, care a anunțat că vine în România pentru a discuta cu milionarul britanic încarcerat la București.

„Am primit această informație ieri. L-am vizitat ieri seară pe Andrew, dar nu l-am întrebat și, din punctul meu de vedere, el nu are posibilitatea de a-l vizita pe Andrew pentru că nu sunt rude, așa că procurorul nu a admis o cerere”, a clarificat Vidineac.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cei doi milionari britanici au fost aduși deja la sediul Tribunalului București de o dubă a poliției.

Ei vor ajunge în fața unui complet de judecată de la Tribunalul București care va stabili dacă prelungește măsura arestului preventiv.

Tot vineri, Andrew și Tristan Tate au fost vizitați în arest de consulul general american, John Gimbel, după ce milionarii britanici au cerut asistență din partea Statelor Unite ale Americii (SUA), nu doar din partea Marii Britanii. Ambii frați au dublă cetățenie – americano-britanică.

Frații Tate, în arest din 29 decembrie

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu.

Acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar procurorii au adus suficiente motive în instanță pentru ca judecătorii Tribunalului București să decidă arestarea fraților Tate și a celor două românce pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel București să mențină măsura preventivă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Vali Vijelie, părăsit de soție după ce a văzut pozele din CANCAN.RO. „Fiecare își vede...
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Locuri de muncă în România. Salariile oferite de un mare angajator
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului