UPDATE | EXCLUSIV | Primul șef din Poliție sancționat disciplinar, după deschiderea dosarului fraților Andrew și Tristan Tate. Anchetă făcută în mare taină la IPJ Ilfov/ Sancțiunea a fost ulterior anulată

UPDATE | EXCLUSIV | Primul șef din Poliție sancționat disciplinar, după deschiderea dosarului fraților Andrew și Tristan Tate. Anchetă făcută în mare taină la IPJ Ilfov/ Sancțiunea a fost ulterior anulată
Publicat: 19/01/2023, 14:04
Actualizat: 19/01/2023, 15:33

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov, Cristian Perșinaru, a fost sancționat de conducerea Poliției Române, pentru abateri disciplinare în legătură cu ancheta deschisă pe numele fraților Andrew și Tristan Tate, au spus, în exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare. În urma scandalului, comisarul șef Cristian Perșinaru ar fi ratat o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției.  

UPDATE: Sancțiunea împotriva comisarului șef Cristian Perșinaru a fost anulată ulterior de comisia de specialitate din cadrul Ministerului de Interne.

Știrea inițială

Polițiștii au descins, pentru prima dată, în vila și în clădirea din Pipera în care funcționa studioul de videochat al fraților Tate, în aprilie anul trecut, după o sesizare făcută de un oficial al Ambasadei SUA la București. Atunci, o tânără americancă, atrasă în România prin metoda „loverboy” de către Andrew Tate, anunțase că este sechestrată, iar un oficial al reprezentanței diplomatice ar fi sunat direct la Poliția din Ilfov.

Anchetatorii au anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, după care, susținuți de trupele de intervenție rapidă, au făcut mai multe descinderi.

Atunci a fost deschis primul dosar penal în care erau vizați Andrew și Tristan Tate. Acuzațiile erau de lipsire de libertate și viol, după ce o altă tânără, din Republica Moldova, care era ținută în studioul de videochat, a spus că ar fi fost inclusiv constrânsă să întrețină relații sexuale.

Potrivit surselor judiciare, la o zi după perchezițiile din aprilie, atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cât și șefi ai Poliției Române s-au sesizat, după articolele din presă despre ancheta care îi viza pe frații Tate, cu privire la faptul că niciun factor de decizie din cadrul IPJ Ilfov nu a raportat mai sus, pe linie ierarhică, în condițiile în care era vorba despre o sesizare venită din partea Ambasadei SUA la București.

Ancheta internă a vizat mai mulți polițiști

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că șeful IGPR, chestorul Benone Matei, ar fi dispus imediat un control la IPJ Ilfov, care i-ar fi vizat, pe lângă comisar șef Cristian Perșinaru, pe șeful Serviciului de Investigații Criminale și pe șeful Poliției Orașului Voluntari.

În urma verificărilor, inspectorul șef al IPJ Ilfov ar fi fost sancționat cu mustrare scrisă. Conform surselor Gândul, cu toate că mustrarea scrisă este cea mai ușoară sancțiune disciplinară, ofițerul ar fi pierdut, din acest motiv, o funcție importantă pe care o viza în cadrul Poliției Române.

Ulterior, dosarul fraților Tate a fost preluat de DIICOT, după ce, din primele verificări, s-au creionat posibile infracțiuni de trafic de persoane.

După aproape opt luni, timp în care părea că ancheta în cazul fraților Tate se îndreaptă, mai degrabă, către o soluție de clasare, procurorii antimafia au descins în forță, la finalul lunii decembrie, în vila din Pipera a britanicilor, la studioul lor de videochat, dar și în alte locații.

Ca urmare, în 29 decembrie 2022,  Andrew și Tristan Tate, alături de Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu, o fostă polițistă din cadrul Secției 7, au fost reținuți de procurorii DIICOT și, o zi mai târziu, arestați preventiv de magistrații Tribunalului București.

Aceștia sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

Gândul a solicitat un punct de vedere din partea IGPR în legătură cu rezultatele anchetei interne care a vizat modul în care conducerea IPJ Ilfov a gestionat sesizarea venită din partea Ambasadei SUA, din aprilie 2022, însă până la ora publicării acestui articol, Poliția Română nu a formulat un răspuns.


CITEȘTE ȘI:

FOTO-VIDEO | Tristan Tate, vizitat în arest de fosta iubită și de fiica lor. Cine este Cristina Pazurati, ex-partenera de viață a milionarului

EXCLUSIV | Fabuloasa colecție de ceasuri ridicată din vila fraților Andrew și Tristan Tate. Un singur ceas costă cât o garsonieră

IMAGINI EXCLUSIVE | “Bombardierul” Vlad Obu, cercetat de DIICOT în dosarul fraților Tate: „Am fost audiat ca martor, deocamdată”

EXCLUSIV VIDEO | Fost ofițer de informații al DGPI, vizat de perchezițiile procurorilor, în dosarul fraților Tate. Bărbatul îi păzea pe cei doi britanici cu o armată de mercenari

EXCLUSIV VIDEO | Avocatul lui Andrew și Tristan Tate rupe tăcerea și vorbește despre fisuri în probele din dosarul de trafic de persoane: “Am solicitat Parchetului confruntarea victimelor cu inculpații”. Dezvăluirea bombă a lui Eugen Vidineac: ”Nu sunt căsătoriți, dar au copii în România” 

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice