• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

8 din 10 cupluri fac sex în aceeași poziție. De ce intervine monotonia în relație după 3 ani

8 din 10 cupluri fac sex în aceeași poziție. De ce intervine monotonia în relație după 3 ani
Căsnicia „ucide" viața sexuală, după cum arată un studiu recent realizat online de către o agenție matrimonială din Marea Britanie, relatează „Daily Mail"

Căsnicia „ucide” viața sexuală, după cum arată un studiu recentrealizat online de către o agenție matrimonială din Marea Britanie,relatează „Daily Mail”.

Potrivit cercetării, cuplurile care înainte de a-și oficializarelația aveau parte de patru partide de sex pe săptămână, ajung -după trei ani de mariaj – să aibă un singur act sexual săptămânal.Sondajul, realizat pe un eșantion de 3.000 de persoane, arată și căpentru jumătate din respondenți, partenerul de viață seamănă maimult cu un prieten. Potrivit psihologului Gabriela Niță, specialistîn sexologie, spune că atunci când apare această situație relațiaeste destrămată.

„Este un mod elegant folosit atunci când partenerii nu se maisimt atrași unul de altul, când nu mai au nimic în comun”,precizează specialistul Niță.

Potrivit cercetării, opt din zece cupluri declară că viața lorsexuală a devenit o rutină, deoarece fac sex în același loc,respectiv în pat, și în aceeași poziție.

„La început, o relație se bazează pe atracția fizică. Apoi,intervine monotonia, deoarece există riscul ca partenerul să nu neîmplinească și pe alte planuri: afectiv, cultural sau profesional.Stresul și sarcinile zilnice au un rol important în scăderearaporturilor sexuale, deși apetitul sexual nu dispare niciodată,deoarece ne naștem și murim cu dorința sexuală”, spunesexologul.

Studiul arată și că 79 la sută dintre femei și bărbați declarăcă preferă să doarmă decât să aibă parte de o partidă de amorspontană. Motivul? Ajung acasă mult prea obosiți și nu mai au chefdeloc de sex.

Din cauza lipsei de activitate sexuală din cuplu, un sfertdintre cei intervievați au recunoscut că au avut aventuri de onoapte pentru a-și satisface pofta de sex, în timp ce 14 la sutădintre aceștia s-au implicat, pentru o perioadă de timp, într-oaventură extraconjugală.

Dintre cei care nu au și-au înșelat partenerul, 5 la sutădeclară că ar fi dispuși să „calce stâmb” dacă li s-ar oferiocazia, ținând cont că sexul cu partenerul de viață devine pe zi cetrece tot mai puțin satisfăcător.

Femeia întreține relația

Potrivit psihologului Gabriela Niță, „femeia este cea careaprinde sau stinge lumina într-o relație. Atunci când într-un cupluapare răceala sexuală înseamnă că femeia nu își mai dorește acearelație. Reaprinderea dorinței sexuale stă în puterea femeii.Aceasta poate recurge la gesturi precum schimbarea culorii părului,se aranjează într-un mod mai deosebit pentru partener sau slăbește,atunci când e cazul”, spune specialistul Niță. Sexologul susține căfemeile confundă de cele mai multe ori sexul cu afecțiunea.

„Pentru multe dintre femei faptul că un bărbat a întreținutraporturi intime cu ele înseamnă că acesta le va fi fidel. Totaleronat. Bărbatul trebuie mereu surprins”, spune Niță.

Inchide