Adevărul din spatele tejghelei: de ce nu putrezesc hamburgerii de la McDonald’s

Publicat: 30 05. 2014, 11:57
Actualizat: 29 07. 2014, 17:30

”Au fost multe fotografii și clipuri postate pe internet, în care se spunea că produsele de la McDonald’s nu putrezesc, deoarece ar fi pline de chimicale. Adevărul e că și produsele McDonald’s putrezesc, la fel ca orice altă mâncare, dacă sunt ținute în condițiile potrivite pentru acest lucru. Microbii care fac mâncarea să putrezească au nevoie de apă, nutrienți, căldură și timp să crească. Dacă unul dintre aceste elemente lipsește, microbii nu pot crește și nu pot strica mâncarea. În cazul hamburgerului de la McDonald’s, chifla pierde apa în timpul procesului de gătire, prăjirea determină reducerea umidității. Astfel, în absența umezelii, chifla pur și simplu se usucă, nu putrezește. Dacă am ține hamburgerul de la McDonald’s mult timp în ambalaj, pentru a nu lăsa umezeala să scape, și l-am ține într-un mediu cu umiditate mare, cum ar fi în baie, ar putrezi. Dacă veți face acest experiment, acesta va fi rezultatul”, a explicat dr. Keith Warriner, specialist în asigurarea calității alimentelor, la cererea McDonald’s.