Alimente pe care trebuie să le consumi pentru a preveni răceala

Publicat: 04 04. 2017, 14:52
Actualizat: 18 08. 2017, 04:25

Unii acizi grași nesaturați au puterea de a crește imunitatea atunci când sunt asociați cu o dieta echilibrata si aici am evidenția Omega 3 și Omega 6 a căror funcție principală este reglementarea unor celule ale sistemului imunitar.  Pentru asta trebuie sa introducem in dieta noastră cat mai multe seminte si nuci.

Carotenoizii, care se găsesc mai ales în legumele și fructele de culoare galbenă, portocalie și roșie, activează sistemul imunitar rapid, îmbunătățind apărarea organismului. In unele cazuri, când suplimentam consumul de carotenoizi prin consumarea acestor alimente ne pot fi de mare ajutor.

Vitamina E care se găsește în multe fructe si legume îmbunătățește sistemul imunitar si este, de asemenea, considerata ca un antioxidant. Vitamina C are un puternic efect antioxidant și îmbunătățește efectele vitaminei E, are efecte benefice în special in infecțiile respiratorii și răceli. De aceea, nu trebuie sa lipsească din alimentația noastră zilnica fructele si legumele care conțin vitamina C.

Alimente care sporesc imunitatea:

– Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conține un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care oprește creșterea si înmulțirea bacteriilor, ciupercilor și stimulează fluxul de enzime digestive.

– Ardeiul iute sau boiaua de ardei, stimulează metabolismul. De asemenea, sunt bogate in beta caroten care este transformat în vitamina A în sânge și lupta împotriva infecției.

– Ghimbirul conține un componentul activ gingerol care este deosebit de eficient in lupta împotriva cancerului de colon. De asemenea, este bun pentru combaterea racelei sau gripei.

Citește în continuare pe CSID.ro