Anchetatorii au scos totul la iveală. De ce s-a sinucis cel mai bun bucătar din lume

Publicat: 08 02. 2016, 11:26

Benoit Voilier, al cărui restaurant l’Hotel de Ville a fost recompensat cu trei stele Michelin, s-a sinucis duminica trecută, fără să lase un bilet de adio.

Anchetatorii au scos la iveală faptul că bucătarul renumit avea o situație financiară „foarte precară”, în ciuda succesului aparent al restaurantului său dni Crissier (Lausanne, Elveția).

Potrivit unor informații, Benoit s-a implicat într-o afacere în care comenzile pentru vinuri foarte scumpe (14.000-27.000 lire sterline), făcute de restaurante de calibru, nu au fost onorate niciodată.

Publicația financiară elvețiană Bilan scrie că bucătarul a fost victima acestei înșelătorii uriașe, pusă la cale de Private Finance Partners, o companie de vinuri din Sion.

În 2015, compania a vândut în avans sticle de vinuri foarte scumpe unor restaurante, pe care nu le-au livrat niciodată.

Aceleași sticle, cu prețuri de 14.000-27.500 lire sterline, erau vândute de două-patru ori unor cumpărători naivi.

Potrivit Bilan, restaurantul lui Violier a înregistrat pierderi de circa 1,37 milioane lire sterline în urma fraudei.

Private Finance Partner și-a cerut falimentul în data de 30 noiembrie 2015. Revista a precizat că unul dintre brokerii firmei a ajuns în custodia poliției. „Ultimele luni din viața bucătarului au fost extrem de tulburate”, precizează jurnaliștii elvețieni.

Violier a fost înmormântat sâmbătă în Franța și la funeralii au participat peste 1.500 de persoane, informează Daily Mail